Παραίτηση του υπουργού Εργασίας των ΗΠΑ - Οσμή σεξουαλικού σκανδάλου

Παραίτηση του υπουργού Εργασίας των ΗΠΑ - Οσμή σεξουαλικού σκανδάλου

Αναταράξεις προκαλούνται  στην κυβέρνηση Τραμπ αφού ο πρώην εισαγγελέας Άλεξ Ακόστα κατηγορείται για ελαστικό χειρισμό  υπόθεσης παιδεραστίας

000_1IO1QT

Νέα παραίτηση στελέχους της κυβέρνησης Τραμπ κλυδωνίζει τον Λευκό Οίκο. Ο υπουργός Εργασίας Άλεξ Ακόστα αποχώρησε από την κυβέρνηση εν μέσω σφοδρής κριτικής για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε υπόθεση σεξουαλικής εκμετάλλευσης ανηλίκων, στην οποία εμπλέκεται ο φυλακισμένος πλέον Τζέφρι Έπσταϊν.

Πρώην εισαγγελέας της Φλόριντα, ο Ακόστα προέβη στην ανακοίνωση παραίτησης από τον Λευκό Οίκο με τον Αμερικανό πρόεδρο στο πλευρό του.

Η αντιπολιτευόμενη πλευρά των Δημοκρατικών είχε καλέσει τον Ακόστα να παραιτηθεί εδώ και καιρό προσάπτοντάς του κακό χειρισμό της υπόθεσης Έπσταϊν.

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι ήταν απόφαση του Ακόστα να αποχωρήσει από το κυβερνητικό επιτελείο.

Acosta delivers remarks after announcing his resignation



Tην υπόθεση Έπσταϊν επέβλεπε το 2008 ο Ακόστα, επιτρέποντας στον δισεκατομμυριούχο στη διάρκεια της φυλάκισής του να κυκλοφορεί ελεύθερος και να εργάζεται συχνά στο γραφείο του στο Παλμ Μπιτς.

«Ήταν ταλέντο που φοίτησε στο πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ» τονίζει για τον παραιτηθέντα υπουργό ο Τραμπ.

Νωρίτερα, πάντως, ο Αμερικανός πρόεδρος είχε πάρει αποστάσεις ασφαλείας από τον Ακόστα τονίζοντας ότι δεν τον γνωρίζει προσωπικά.

«Θα ήταν εγωιστικό από μέρους μου να διατηρήσω το υπουργείο και να μιλάω για υποθέση που εκτυλίχθηκε πριν από 12 χρόνια» τόνισε ο Ακόστα.

Labor Secretary Alex Acosta resigns amid fallout over Jeffrey Epstein case

«Βάλαμε τον Έπσταϊν στη φυλακή για να αντιληφθεί ο κόσμος ποιος είναι» δήλωσε για τον άνδρα που κακοποίησε συνολικά 36 ανήλικα κορίτσια ο Ακόστα στην απολογία του ενώπιον του Δικαστηρίου.

Δεν εξήγησε όμως γιατί εμφανίστηκε ελαστικός απέναντι στον Έπσταϊν.

Στη θέση του Ακόστα θα τοποθετηθεί ο Πάτρικ Πιζέλα, αναπληρωτής υπουργός Εργασίας.

Η συγκεκριμένη όμως παραίτηση αποτελεί ένα ακόμη σκάνδαλο σεξουαλικής φύσης που προκαλεί τριγμούς στην αμερικανική κυβέρνηση. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης