Αφροαμερικανή κατά American Airlines: Φορούσα στράπλες και απαίτησαν να τυλιχθώ με κουβέρτα

Αφροαμερικανή κατά American Airlines: Φορούσα στράπλες και απαίτησαν να τυλιχθώ με κουβέρτα

Μια αφροαμερικανή γιατρός υποστηρίζει ότι εκπρόσωποι της αεροπορικής την ταπείνωσαν όταν της είπαν να τυλιχθεί με κουβέρτα – Καταγγέλλει ρατσισμό λόγω φύλου και λόγω χρώματος

afroam
Η Λατίσα Ρόου δεν μπορεί ακόμα να πιστέψει αυτό που έζησε και μάλιστα μπροστά στα έντρομα μάτια του παιδιού της, όταν το προσωπικό της American Airlines της ζήτησε να τυλιχθεί με κουβέρτα, επειδή φορούσε στράπλες και σορτς! 

Στις 30 Ιουνίου, ταξίδευε με τoν γιο της αεροπορικώς. Όταν όμως επιχείρησε να επιβιβαστεί σε πτήση της American Airlines από τη Τζαμάικα στο Μαϊάμι, τότε ένας άνδρας αεροσυνοδός της ζήτησε να τον ακολουθήσει, όπως αναφέρει ο δικηγόρος της Ρόου, Τζέφρι Μπεργκ.

Στη συνέχεια μία γυναίκα αεροσυνοδός της είπε ότι δεν μπορεί να ταξιδέψει, εάν δεν καλύψει τα γυμνά σημεία του σώματός της. Η Λατίσα φορούσε στράπλες που άφηνε γυμνούς τους ώμους της και σορτς. Η αεροσυνοδός τη ρώτησε επίσης εάν είχε μαζί της σακάκι και αφού έλαβε αρνητική απάντηση, της έδωσε μια κουβέρτα για να τυλιχτεί.

Η Λατίσα έχει μήνυση στην εταιρεία και μοιράστηκε την δυσάρεστη εμπειρία της στο Twitter: «Εδώ είναι αυτό που φορούσα όταν @AmericanAir η εταιρεία μου ζήτησε να σκεπαστώ . Με απείλησαν ότι δεν θα επιστρέψω στο αεροπλάνο εάν δεν περπατούσα στον διάδρομο τυλιγμένη με μια κουβέρτα. #notsofriendlyskies (όχι τόσο φιλική εταιρεία)», έγραψε.



Κλείσιμο
Πρόσθεσε επίσης ότι, οι μαύρες γυναίκες αντιμετωπίζονται ρατσιστικά εις διπλούν. «Είμαστε στο στόχαστρο επειδή είμαστε γυναίκες αλλά και μαύρες ...Έχω δει λευκές γυναίκες με πολύ κοντύτερα σορτς να επιβιβάζονται σε αεροπλάνο . Αν είναι ένας "ωραίος κ..λος" τότε είναι εντάξει ... » , έγραψε στο Twitter.



Από την πλευρά της εταιρείας, η εκπρόσωπός της, Σάνον Γκίλσον ανακοίνωσε ότι το θέμα διερευνάται.

Η γιατρός από το Χιούστον υποστήριξε επίσης ότι ο οκτάχρονος γιος της ένιωσε συντετριμμένος από το περιστατικό και πήρε την κουβέρτα για να καλύψει το πρόσωπό του.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης