Σουδάν: Απετράπη πραξικόπημα με στόχο να «σπάσει» τη συμφωνία μεταξύ στρατού και αντιπολίτευσης

Σουδάν: Απετράπη πραξικόπημα με στόχο να «σπάσει» τη συμφωνία μεταξύ στρατού και αντιπολίτευσης

Στο πραξικόπημα συμμετείχαν συνταξιούχοι και εν ενεργεία αξιωματικοί - Συνελήφθησαν 12 άτομα και κρατήθηκαν τέσσερα

sudan
Ομάδα στρατιωτικών επιχείρησε να πραγματοποιήσει πραξικόπημα, για να υπονομεύσει τη συμφωνία μεταξύ του στρατού και της αντιπολίτευσης για πολιτική ομαλοποίηση στη χώρα, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του στρατού στο Σουδάν.

Στο πραξικόπημα μετείχαν συνταξιούχοι αξιωματικοί, αλλά και εν ενεργεία ένστολοι, όπως δήλωσε ο Τζαμάλ Ομάρ Ιμπραχίμ, επικεφαλής της επιτροπής ασφαλείας του Μεταβατικού Στρατιωτικού Συμβουλίου, στην τηλεόραση του Σουδάν. Πρόσθεσε ότι 12 συνελήφθησαν και τέσσερις κρατήθηκαν σε σχέση με το αποτυχημένο πραξικόπημα.

Το στρατιωτικό συμβούλιο και ένας συνασπισμός ομάδων αντιπολίτευσης και διαμαρτυρίας συμφώνησαν προσωρινά την περασμένη εβδομάδα να μοιραστούν την εξουσία για τρία χρόνια, βγάζοντας χιλιάδες πολίτες στους δρόμους που χαιρέτησαν το πρώτο αυτό βήμα προς το τέλος των δεκαετιών δικτατορίας.

Η συμφωνία έχει αναβιώσει τις ελπίδες για ειρηνική μετάβαση της εξουσίας σε μια χώρα που μαστίζεται από εσωτερικές συγκρούσεις και χρόνια οικονομικής κρίσης. Μετά από μήνες διαμαρτυριών και συγκρούσεων, κατάφεραν να ρίξουν την επί 30 χρόνια κυριαρχία του Ομάρ αλ Μπασίρ τον Απρίλιο. Η συμφωνία, ωστόσο, δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί και υπογραφεί.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης