Βρετανία: Μεγάλος στόχος η εξάλειψη του καπνίσματος μέχρι το 2030

smokimng_britain

Διέρρευσαν οι ενέργειες που ετοιμάζεται να ανακοινώσει η βρετανική κυβέρνηση

Μεγάλη επιχείρηση για την εξάλειψη του καπνίσματος στη Βρετανία μέχρι το 2030, ετοιμάζει η κυβέρνηση της χώρας, σύμφωνα με τις πληροφορίες που διέρρευσαν. Ο στόχος θα παρουσιαστεί επίσημα την επόμενη εβδομάδα, από τον Υπουργό Υγείας, Ματ Χάνκοκ.

Με βάση όσα κυκλοφόρησαν, στο πλαίσιο του σχεδίου, οι επιχειρήσεις καπνού και όχι οι πάροχοι υγειονομικής περίθαλψης, θα υποχρεώνονται να καταβάλλουν το απαιτούμενο κόστος για να βοηθήσουν τους ανθρώπους να σταματήσουν το κάπνισμα.

Μικρά ενημερωτικά έντυπα που θα ωθούν τον κόσμο να κόψει τη συγκεκριμένη συνήθεια, θα τοποθετηθούν μέσα στα πακέτα τσιγάρων, ενώ μεγάλο βάρος θα πέσει και στην καταπολέμηση της μαύρης αγοράς προϊοντων καπνού.

Οι παραπάνω λεπτομέρειες περιλαμβάνονται στο προκαταρκτικό σχέδιο πολιτικής που θα δημοσιευτεί από την κυβέρνηση.

Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες, θα υπάρξει προειδοποίηση ότι «υπάρχουν ακόμα πολλά πράγματα να κάνουμε για να πείσουμε το 15% των ενηλίκων που παραμένοπυν καπνιστές, να ολοκληρώσουν τη δουλειά».

Σημειώνεται πως, σύμφωνα με τα στοιχεία για το 2018, περίπου 5,9 εκατομμύρια άνθρωποι στη Βρετανία ήταν καπνιστές, αντιπροσωπεύοντας το 14,4% του πληθυσμού. Το 2011 το νούμερο αυτό έφτανε στα 7,7 εκατομμύρια.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης