Φρανκφούρτη: Η απομάκρυνση βόμβας του Β' Παγκοσμίου Πολέμου «εξουδετερώνει» τις αερομεταφορές

Φρανκφούρτη: Η απομάκρυνση βόμβας του Β' Παγκοσμίου Πολέμου «εξουδετερώνει» τις αερομεταφορές

Βόμβα 500 κιλών και... επτά δεκαετιών δυσχεραίνει τις αερομεταφορές στη Γερμανία προκαλώντας καθυστερήσεις στις πτήσεις - 16.500 άνθρωποι θα απομακρυνθούν την Κυριακή από τα σπίτια τους, όσο θα διαρκέσει η επιχείρηση εξουδετέρωσης

20503392
Οι επιβάτες που θα χρησιμοποιήσουν την Κυριακή το Διεθνές Αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για πιθανές καθυστερήσεις, καθώς κάποιοι από τους αεροδιαδρόμους θα τεθούν εκτός λειτουργίας όσο οι μηχανικοί θα εξουδετερώνουν μια βόμβα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, όπως ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία διαχείρισης Fraport.

Η εταιρεία συμβούλεψε τους ταξιδιώτες να επικοινωνούν με τις αεροπορικές εταιρείες των πτήσεών τους και να ενημερώνονται από τον ιστότοπο και την ηλεκτρονική εφαρμογή του Διεθνούς Αεροδρομίου για πληροφορίες αναφορικά με καθυστερήσεις πτήσεων στις προγραμματισμένες αναχωρήσεις και αφίξεις.

Η Fraport ανέφερε ότι η έκταση της διαταραχής λειτουργίας του αεροδρομίου θα εξαρτηθεί από τις καιρικές συνθήκες, οι οποίες και θα καθορίσουν πόσο ευέλικτα μπορούν να εκτραπούν οι πτήσεις. Η διαταραχή στη λειτουργία του αεροδρομίου αναμένεται να ξεκινήσει στις 10:00 ώρα Γκρίνουιτς (13:00 ώρα Ελλάδας) και θα επηρεάσει και τις δημόσιες μεταφορές.

Περίπου 16.500 άνθρωποι που διαμένουν σε ακτίνα ενός χιλιομέτρου από την τοποθεσία της βόμβας, κοντά στον πύργο του κτιρίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στο ανατολικό τμήμα της πόλης, θα απομακρυνθούν επίσης όσο θα εργάζονται οι μηχανικοί, ανέφεραν οι αστυνομικές αρχές. Περίπου 68 εκατομμύρια επιβάτες χρησιμοποιούν ετησίως το Διεθνές Αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης, που βρίσκεται περίπου 14 χιλιόμετρα ανατολικά από το σημείο της βόμβας.

Η βόμβα 500 κιλών ανακαλύφθηκε σε ένα εργοτάξιο, συνηθισμένο φαινόμενο σε γερμανικές πόλεις που βρίσκονταν στο στόχαστρο αεροπορικών επιδρομών των Δυτικών Συμμάχων που πολεμούσαν τη ναζιστική δικτατορία του Αδόλφου Χίτλερ.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης