Ο Τουσκ ζητά να λάβουν μερίδιο και οι Πράσινοι στα ύπατα αξιώματα της ΕΕ

Ο Τουσκ ζητά να λάβουν μερίδιο και οι Πράσινοι στα ύπατα αξιώματα της ΕΕ

Οι Πράσινοι σημείωσαν άνοδο στις ευρωεκλογές όμως δεν παίρνουν κανένα πόστο - «Καλώ όλους τους εταίρους μου να συμμετάσχουν οι Πράσινοι στους διορισμούς», είπε ο Τουσκ

21340461
Τη συμμετοχή των Πρασίνων στην κατανομή των ύπατων αξιωμάτων της ΕΕ ζητά ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.

Οι Πράσινοι, αν και σημείωσαν εξαιρετική άνοδο στις ευρωεκλογές, δεν παίρνουν κανένα πόστο.

«Είμαι βέβαιος πως η συνεργασία με τους Πράσινους και η παρουσία τους στα όργανα λήψης αποφάσεων της ΕΕ θα είναι ευεργετική (...) για την Ευρώπη στο σύνολό της», δήλωσε ο Τουσκ απευθυνόμενος στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που συνεδριάζει στο Στρασβούργο.

«Καλώ όλους τους εταίρους μου να συμμετάσχουν οι Πράσινοι στους διορισμούς έστω κι αν δεν υπάρχει κανένας απ' αυτό το κόμμα σε πόστο-κλειδί», πρόσθεσε.

Λίγες ώρες πριν συναντήσει την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στις Βρυξέλλες, ο ντόναλντ Τουσκ ανέφερε ότι θα προσπαθήσει «να της περάσει το μήνυμα αυτό απ' ευθείας».

«Για πρώτη φορά πετύχαμε τέλεια ισορροπία φύλων στις κορυφαίες θέσεις. Η Ευρώπη δεν μιλάει μόνο για τις γυναίκες, επιλέγει γυναίκες», δήλωσε ο Τουσκ στην ομιλία του. «Ελπίζω πως αυτό θα εμπνεύσει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις αποφάσεις του», πρόσθεσε.

Κλείσιμο
Ο συμπρόεδρος των Πρασίνων στο Ευρωκοινοβούλιο, ο Βέλγος Φιλίπ Λάμπερτς, ευχαρίστησε τον Τουσκ για την έκκλησή του για μεγαλύτερη συμμετοχή των Πρασίνων στα ευρωπαϊκά αξιώματα. «Πιστεύω στα ειλικρινή λόγια σας, όμως δεν φαίνεται να τα συμμερίζονται όλοι στο τραπέζι του Συμβουλίου» και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, πρόσθεσε πάντως.

Έχοντας τερματίσει στην τέταρτη θέση στις ευρωεκλογές που διεξήχθησαν στα τέλη Μαΐου, η πολιτική οικογένεια των Πρασίνων μοιάζει να είναι ο μεγάλος χαμένος των διαπραγματεύσεων για την κατανομή των κορυφαίων ευρωπαϊκών αξιωμάτων, σημειώνει το Γαλλικό Πρακτορείο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης