«Για λίγο καιρό θα πήγαινε στις ΗΠΑ» λέει η μητέρα του άτυχου μετανάστη από το Ελ Σαλβαδόρ

«Για λίγο καιρό θα πήγαινε στις ΗΠΑ» λέει η μητέρα του άτυχου μετανάστη από το Ελ Σαλβαδόρ

Η Ρόζα Ραμίρεζ μίλησε για το δράμα που ζει τις τελευταίες ημέρες, με αφορμή το θέμα που συγκλόνισε ολόκληρο τον κόσμο: τον εντοπισμό των άψυχων σωμάτων του γιού και της εγγονής της στον ποταμό Ρίο Γκράντε

oikogeneia_riogrande
Το θέμα που άγγιξε ολόκληρο τον κόσμο τις προηγούμενες ημέρες ήταν, αναμφίβολα, η φωτογραφία που κυκλοφόρησε με τα άψυχα σώματα του Όσκαρ Ραμίρεζ και της 23 μηνών κόρης του, Βαλέρια, να κείτονται στον ποταμό Ρίο Γκράντε, έπειτα από την αποτυχημένη τους προσπάθεια να εισέλθουν λαθραία στις Ηνωμένες Πολιτείες από το Μεξικό.

Στη μικρή γειτονιά της Αλταβίστα, στο Σαν Μάρτιν, μια οικογένεια βίωσε την απόλυτη τραγωδία και η μητέρα του Όσκαρ, Ρόζα Ραμίρεζ αποτελεί, πλέον, τραγική φιγούρα, καθώς προσπαθεί, όσο αυτό είναι εφικτό, να "μαζέψει τα κομμάτια" της.

"Ήταν κάτι που με κατέστρεψε ολοκληρωτικά, ράγισε την καρδιά μου. Αυτό που περνάω δεν είναι εύκολο και κανείς δεν αξίζει να το περάσει. Κανείς δεν πρέπει να περάσει αυτό που βιώνω εγώ τώρα" τόνισε ο κ. Ραμίρεζ σε συνέντευξή της στο Sky News, χωρίς να μπορεί να συγκρατήσει τα δάκρυά της.

Η γειτονιά της Αλταβίστα είναι γεμάτη με οικογένειες, τα παιδιά παίζουν στους δρόμους, ωστόσο είναι και μια περιοχή, όπως και το μεγαλύτερο μέρος της πρωτεύουσας του Ελ Σαλβαδόρ, Σαν Σαλβαδόρ, που ελέγχεται από συμμορίες. Παρ' όλα αυτά, ο Όσκαρ δεν ήθελε να φύγει από τη χώρα και τη γειτονιά του για να γλιτώσει από τη βία. "Το όνειρό του ήταν να αγοράσει ένα σπίτι. Θα θυμάμαι πάντα έναν καλό πατέρα κι έναν καλό γιο... Ήταν υπεύθυνος, με ολόκληρη την έννοια των λέξεων αυτών".



Αναφερόμενη στη μικρή της εγγονή, η κ. Ρόζα ανέφερε πως ήταν ένα χαρούμενο, ευφυές κορίτσι. "Ποτέ δεν θα είμαι ξανά η ίδια. Θα υπάρχει ένα κενό που κανείς δεν θα μπορεί να γεμίσει", κατέληξε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης