Σάλος στη Ρωσία για τις αδελφές που κατηγορούνται για φόνο του πατέρα που τις κακοποιούσε καθημερινά

Σάλος στη Ρωσία για τις αδελφές που κατηγορούνται για φόνο του πατέρα που τις κακοποιούσε καθημερινά

Η αστυνομική έρευνα έδειξε ότι οι τρεις αδελφές έπεφταν καθημερινά θύματα φυσικής κακοποίησης με ξύλο από τον πατέρα τους ο οποίος συχνά τους υποχρέωνε και σε σεξουαλικές πράξεις - Κατηρογούνται για φόνο εκ προμελέτης

koritsia-1
Διαδηλώσεις και μεγάλη διαμάχη έχει προκαλέσει στη Ρωσία η απαγγελία κατηγοριών για φόνο σε βάρος τριών αδελφών που σκότωσαν τον πατέρα τους μετά από χρόνια φυσικής και σεξουαλικής κακοποίησης σε βάρος τους.

Η Μαρία, η Αντζελίνα και η Κερστίνα Χατζατιριγιάν χτύπησαν και μαχαίρωσαν τον περασμένο Ιούλιο τον 57χρονο πατέρα τους, Μιχαήλ, ενώ αυτός κοιμόταν σε μια πολυθρόνα στο διαμέρισμα που έμεναν όλοι μαζί στη Μόσχα.

Τα κορίτσια που τότε ήταν ηλικίας 17, 18 και 19 ετών ενημέρωσαν για την πράξη τους την αστυνομία λέγοντας ότι το έκαναν γιατί φοβόντουσαν ότι οι ζώες τους θα ήταν σε κίνδυνο.

Η αστυνομική έρευνα έδειξε ότι οι τρεις αδελφές έπεφταν καθημερινά θύματα φυσικής κακοποίησης με ξύλο από τον πατέρα τους ο οποίος συχνά τους υποχρέωνε και σε σεξουαλικές πράξεις. Το ίδιο είχε συμβεί και την ημέρα της δολοφονίας με τον 57χρονο να τις κλειδώνει σε ένα δωμάτιο και να τους επιτίθεται με σπρέι πιπεριού.

Θύμα κακοποίησης είχε πέσει και η μητέρα των τριών κοριτσιών η οποία καταγγέλλει ότι ο 57χρονος την χτυπούσε μέχρι και με ρόπαλο πριν τελικά να την πετάξει έξω από το σπίτι το 2016. Η ίδια υποστηρίζει ότι η αστυνομία είχε αρνηθεί να απαγγείλει κατηγορίες σε βάρος του πρώην συζύγου της, ο οποίος είχε πει στα τρία παιδιά ότι θα την σκότωνε αν επέστρεψε στο διαμέρισμα.

Οι δικηγόροι των τριών κοριτσιών υποστηρίζουν ότι ο 57χρονος τις είχε μεγαλώσει για να θεωρούν τους εαυτούς τους ως σκλάβες.

Κλείσιμο
Η κατηγορία που αντιμετωπίζουν πλέον τα κορίτσια είναι αυτή του φόνου εκ προμελέτης με τις δύο ενήλικες να αντιμετωπίζουν ποινή κάθειρξης έως και 20 χρόνια και την μικρότερη έως 10 χρόνια.

Η απαγγελία των κατηγοριών έχει προκαλέσει καθημερινές συγκεντρώσεις έξω από τα γραφεία της υπηρεσίας της αστυνομίας που ασχολήθηκε με την υπόθεση ενώ η μεγαλύτερη συγκέντρωση αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 6 Ιουλίου. Αντίστοιχες κινητοποιήσεις έχουν πραγματοποιηθεί και σε ρωσικές πρεσβείες και προξενία σε όλο τον κόσμο.

Εντωμεταξύ τα τρία κορίτσια ζουν χωριστά με συγγενείς τους καθώς έχει απαγορευτεί κάθε επικοινωνία μεταξύ τους μέχρι την έναρξη της δίκης τον Αύγουστο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης