Σύλληψη τεσσάρων πιθανών μελών του ISIS που κατευθύνονταν στις ΗΠΑ

Σύλληψη τεσσάρων πιθανών μελών του ISIS που κατευθύνονταν στις ΗΠΑ

Ο στρατός της Νικαράγουα συνέλαβε δυο Αιγύπτιους και δυο Ιρακινούς στα σύνορα της χώρας με την Κόστα Ρίκα

police_isis_usa
Στη σύλληψη τεσσάρων ατόμων - δυο Αιγυπτίων και δυο Ιρακινών - προχώρησε ο στρατός της Νικαράγουα, καθώς υπήρχαν έντονες υποψίες πως αποτελούν μέλη του Ισλαμικού Κράτους (ISIS). Η σύλληψή τους έλαβε χώρα, ενώ επιχειρούσαν να διασχίσουν το Μεξικό, με τελικό προορισμό τους τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι Αιγύπτιοι Mohamed Ibrahim και Mahmoud Samy Eissa και οι Ιρακινοί Ahmed Ghanim Mohamed Al jubury και Mustafa Ali Mohamed Yaoob, συνελήφθησαν σε μια απροστάτευτη περιοχή κοντά στα σύνορα της Νικαράγουα με την Κόστα Ρίκα.

Και οι τέσσερις συλληφθέντες είχαν μαζί τους νόμιμες ταξιδιωτικές βίζες για την Κόστα Ρίκα, ενώ θα απελαθούν από τη Νικαράγουα και θα παραδοθούν στις Αρχές της Κόστα Ρίκα.

Οι Αρχές της Κόστα Ρίκα και του Μεξικό έχουν τεθεί ήδη σε επιφυλακή, καθώς υπάρχουν πληροφορίες πως τρία μελη του ISIS επιχειρούν, ήδη, να διασχίσουν την Κεντρική Αμερική και να εισέλθουν στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο αιχμάλωτος μαχητής του Ισλαμικού Κράτους, Abu Henricki al Canadi, αποκάλυψε, νωρίτερα μέσα στον Ιούνιο, ένα σχέδιο που είχε σαν στόχο να πλήξει το αμερικανικό χρηματοπιστωτικό σύστημα, μέσω μια ομάδας αγωνιστών που θα μεταφέρονταν από το Πουέρτο Ρίκο στο Μεξικό και από εκεί στις ΗΠΑ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης