Ελβετία: Προσποιήθηκαν τους αστυνομικούς και απέσπασαν 3,25 εκατ. ευρώ από μία γυναίκα

Ελβετία: Προσποιήθηκαν τους αστυνομικούς και απέσπασαν 3,25 εκατ. ευρώ από μία γυναίκα

Απίστευτη απάτη έστησε μία σπείρα κακοποιών, που κατάφερε να αποσπάσει από μία γυναίκα 3,25 εκατ. ευρώ σε λίγους μήνες – Έκαναν τους αστυνομικούς και της είπαν ότι ερευνούν δίκτυο ληστών και ότι ο τραπεζικός της λογαριασμός κινδυνεύει

swiss_police
Το ποσό των 3,6 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων (3,25 εκατομμυρίων ευρώ) κατάφεραν να αποσπάσουν από μια κάτοικο της Ζυρίχης κάποιοι που προσποιήθηκαν τους αστυνομικούς και την έκαναν να πιστέψει ότι κακοποιοί ήθελαν να κλέψουν τις οικονομίες της με την συνέργεια υπαλλήλων της τράπεζας στην οποία τις διατηρούσε.

Σύμφωνα με την αστυνομία του καντονιού της Ζυρίχης, στη βόρεια Ελβετία, την οποία επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων ATS, η επιχείρηση αυτή των ληστών για να αποσπάσουν τα χρήματα από τη γυναίκα διήρκεσε αρκετούς μήνες.

Η πρώτη επαφή που είχαν μαζί της ήταν τον Νοέμβριο: μια γυναίκα που παρουσιάστηκε ως αστυνομικός είπε στο θύμα ότι η αστυνομία ερευνά για ένα δίκτυο ληστών που έχει βάλει στο στόχαστρο την τράπεζα, στην οποία διατηρεί τα χρήματά της, με τη συνέργεια υπαλλήλων του πιστωτικού αυτού ιδρύματος, και ότι ο τραπεζικός της λογαριασμός κινδυνεύει.

Επί μήνες, η γυναίκα δεχόταν καθημερινά μια τηλεφωνική κλήση από τους απατεώνες, οι οποίοι της ζήτησαν να τηρήσει απόρρητη την πληροφορία αυτή για να μην θέσει σε κίνδυνο την έρευνα και της συνέστησαν για να προστατεύσει τις οικονομίες της να κάνει τακτικά ηλεκτρονικές πληρωμές.

Η αστυνομία, η οποία άρχισε έρευνα το περιστατικό, ανακοίνωσε ότι η σπείρα αυτή απέσπασε σε διάστημα αρκετών μηνών συνολικό ποσό 3,6 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης