Γαλλικό και με τρία αστέρια Michelin το καλύτερο εστιατόριο στον κόσμο

Γαλλικό και με τρία αστέρια Michelin το καλύτερο εστιατόριο στον κόσμο

Δείτε τη λίστα της κορυφαίας δεκάδας, σύμφωνα με τον ετήσιο διαγωνισμό «World's 50 Best Restaurants»

mirazur
Τον τίτλο του καλύτερου εστιατορίου στον κόσμο απέσπασε το γαλλικό Mirazur, στον ετήσιο διαγωνισμό «World's 50 Best Restaurants» που διοργανώθηκε στη Σιγκαπούρη.

Μια σειρά από πιάτα έχουν προσδώσει αέρα επιτυχίας στο βραβευμένο με τρία αστέρια Michelin εστιατόριο, που ανήκει στον γνωστό Αργεντίνο σεφ Μάουρο Κολαγκρέκο. Ειδικότερα τα παντζάρια, από τον ίδιο τον κήπο του εστιατορίου, συνοδευόμενα από κρέμα χαβιάρι κλέβουν την παράσταση.

Το γεύμα στο Mirazur, που άνοιξε το 2006, περιγράφεται από τους αναλυτές της γαστρονομίας ως μοναδική εμπειρία, ενώ ξεχωρίζει η απαράμιλλη θέα στη γαλλική Ριβιέρα και τα τρία επίπεδα κλιμακωτών κήπων λαχανικών του εστιατορίου.

«Αισθάνθηκα σαν να βρίσκομαι στα ουράνια. Κερδίζοντας την τιμητική αυτή διάκριση, κατάλαβα ότι όταν θέτεις κάποιον στόχο όλα είναι πιθανά», δήλωσε ο Αργεντίνος σεφ μετά την απονομή, όπως σημειώνει το Reuters.

Aναφορικά με τους υπόλοιπους διαγωνιζόμενους, τρία ισπανικά εστιατόρια βρέθηκαν στην πρώτη δεκάδα των κορυφαίων εστιατορίων διεθνώς, τη στιγμή που Γαλλία, Δανία και Περού είχαν από δύο παρουσίες. Η Βρετανία από τη μεριά της είχε δύο παρουσίες στη λίστα «World's 50 Best Restaurants».

Σημειώνεται ότι η διοργάνωση «World's 50 Best Restaurants», που ξεκίνησε το 2002 , συναντά την αμφισβήτηση ορισμένων ειδικών σχετικά με τα κριτήρια απονομής των διακρίσεων.

Κλείσιμο
Inside Mirazur: The World's Best Restaurant


Τα δέκα κορυφαία εστιατόρια στον κόσμο:

Mirazur (Γαλλία)
Noma (Δανία)
Asador Etxebarri (Ισπανία)
Gaggan (Ταϊλάνδη)
Geranium (Δανία)
Central (Περού)
Mugaritz (Ισπανία)
Arpège (Γαλλία)
Disfrutar (Ισπανία)
Maido (Περού)
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης