Το Μεξικό στέλνει 15.000 στρατιώτες στα σύνορα με τις ΗΠΑ για τους μετανάστες

mexico_troops

«Αν αφήσουμε τη φύλαξη στα χέρια μόνο της μεταναστευτικής υπηρεσίας, δεν θα πετύχουμε το στόχο μας», δήλωσε ο εκπρόσωπος του μεξικανικού υπουργείου Άμυνας

Με την αποστολή 15.000 στρατιωτών στα σύνορα με τις ΗΠΑ σκοπεύει η κυβένηση του Μεξικού να διασφαλίσει τη συμφωνία με τον Ντόναλντ Τραμπ στο Μεταναστευτικό, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα το υπουργείο Άμυνας της αμερικανικής χώρας.

«Στα βόρεια σύνορά μας θα μετακινηθούν σχεδόν 15.000 στρατιώτες», ανέφερε η ανακοίνωση, λίγες ημέρες μετά τη συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών, υπό το βάρος της απειλής Τραμπ για την επιβολή επιπλέον δασμών στα μεξικανικά προϊόντα που εισάγονται στις ΗΠΑ.

«Αν αφήσουμε τη φύλαξη στα χέρια μόνο της μεταναστευτικής υπηρεσίας, δεν θα πετύχουμε το στόχο μας. Να γιατί παρέχουμε υποστήριξη με τον στρατό. Είναι μία πολιτική που διασφαλίζει και τις δύο πλευρές των συνόρων», δήλωσε ο εκπρόσωπος του μεξικανικού υπουργείου Άμυνας.

Πριν την επίτευξη της συμφωνίας, ο Τραμπ είχε απειλήσει να επιβάλει 5% επιπλέον δασμούς στα μεξικανικά προϊόντα, κάθε μήνα, φτάνοντας συνολικά έως το 25%, αν η κυβέρνηση του Μεξικού δεν συναινούσε στο σχέδιο αποτροπής της παράνομης μετανάστευσης.

Ο υπουργός Άμυνας διευκρίνισε πως άλλοι 6.500 άνδρες αναπτύχθηκαν στα νότια σύνορα του Μεξικού, με τη Γουατεμάλα, για να εμποδίζουν τη διέλευση χιλιάδων μεταναστών από την κεντρική Αμερική που προσπαθούν να φθάσουν στις ΗΠΑ, αφού εγκαταλείπουν τις πατρίδες τους για να σωθούν από τη βία και την ανέχεια.

Στα τέλη του Μαΐου, ο Τραμπ απείλησε ότι θα επιβάλλει δασμούς σε όλα τα προϊόντα μεξικανικής πρωτεύουσας που εισάγονται στις ΗΠΑ εάν οι μεξικανικές αρχές δεν ανακόψουν τις ροές των μεταναστών και των αιτούντων άσυλο, που περιγράφει με τον όρο «εισβολή».

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

trumppompeo0

Νωρίτερα, ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωνε ότι δεν υποσχέθηκε στους Κούρδους ότι θα τους προστατεύει 400 χρόνια! - Είπε ότι, αν η Άγκυρα συμπεριφερθεί άσχημα, οι ΗΠΑ θα θέσουν δασμούς στα τουρκικά προϊόντα

45
zuk0

Όπως αποκάλυψε το Facebook, το δίκτυο που αποδίδεται στο Internet Research Agency (IRA) της Ρωσίας χρησιμοποιούσε 50 λογαριασμούς στο Instagram - Είχε συγκεντρώσει 246.000 ακόλουθους, ασχολούμενο με «διχαστικά ζητήματα αμερικανικής πολιτικής»

21789574

Η ύπατη Αρμοστής του Οργανισμού έκανε λόγο για ανησυχητικές καταγγελίες υπέρμετρης χρήσης βίας από τις δυνάμεις ασφαλείας - Τουλάχιστον 8 άνθρωποι σκοτώθηκαν και πιθανώς έως και 13, ενώ 44 έχουν τραυματιστεί, 9 εκ των οποίων σοβαρά