Ινδονησία: Τουλάχιστον 15 νεκροί σε ναυάγιο πορθμείου στα ανοικτά της Ιάβας

Ινδονησία: Τουλάχιστον 15 νεκροί σε ναυάγιο πορθμείου στα ανοικτά της Ιάβας

Το πλοίο μετέφερε περίπου πενήντα ανθρώπους όταν πήρε κλίση κι αναποδογύρισε σε φουρτουνιασμένη θάλασσα κοντά στο νησί Μαντούρα, σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο της αστυνομίας, τον Φρανς Μπαρούνγκ Μανγκέρα

inds
Τουλάχιστον 15 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν ναυάγησε πορθμείο ανοικτά του ινδονησιακού νησιού της Ιάβας, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Το πλοίο μετέφερε περίπου πενήντα ανθρώπους όταν πήρε κλίση κι αναποδογύρισε σε φουρτουνιασμένη θάλασσα κοντά στο νησί Μαντούρα, σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο της αστυνομίας, τον Φρανς Μπαρούνγκ Μανγκέρα.

«Πιστεύουμε ότι το πλοίο ήταν υπερφορτωμένο», διευκρίνισε σε ανακοίνωση που δημοσιοποίησε. «Το πλοίο χτυπήθηκε από ένα ψηλό κύμα, ανατράπηκε και βυθίστηκε», πρόσθεσε.

Το παραδοσιακό πλεούμενο, μήκους δέκα μέτρων, βρέθηκε από αλιείς μετά το δυστύχημα.

Σωστικά συνεργεία ανέσυραν 13 πτώματα σήμερα το πρωί, με τον απολογισμό να αυξάνεται έτσι στους 15 νεκρούς, ενώ άλλοι 31 άνθρωποι επέζησαν. Τα σωστικά συνεργεία αναζητούν τουλάχιστον άλλους τρεις επιβαίνοντες, που ακόμη αγνοούνται, πράγμα που σημαίνει ότι ο απολογισμός υπάρχει κίνδυνος να αποδειχθεί ακόμη βαρύτερος.

Τα ναυάγια είναι συχνά στην Ινδονησία, το αρχιπέλαγος 17.000 και πλέον νησιών και νησίδων όπου οι κάτοικοι μετακινούνται κυρίως με πορθμεία και όπου οι κανόνες ασφαλούς ναυσιπλοΐας συχνά παραβιάζονται.

Κλείσιμο
Τουλάχιστον 160 άνθρωποι είχαν βρει τον θάνατο πέρυσι όταν ένα πορθμείο ναυάγησε στη Σουμάτρα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης