Πανικός στο Τορόντο κατά τη μεγάλη παρέλαση για τους Ράπτορς: Τέσσερις τραυματίες από πυροβολισμούς

Πανικός στο Τορόντο κατά τη μεγάλη παρέλαση για τους Ράπτορς: Τέσσερις τραυματίες από πυροβολισμούς

Πάνω από δύο εκατομμύρια οπαδοί των πρωταθλητών του NBA έδωσαν το «παρών» - Επικράτησε χάος μετά τους πυροβολισμούς - Συνελήφθησαν οι δύο δράστες - Βρέθηκαν πάνω τους δύο όπλα

toronto2
Πάνω από δύο εκατ. άνθρωποι συμμετείχαν σε μία ξέφρενη γιορτή στο Τορόντο, για την κατάκτηση του πρωταθλήματος του NBA από τους Ράπτορς. Μία γιορτή που λίγο έλειψε να εξελιχθεί σε τραγωδία, καθώς δύο άτομα άνοιξαν πυρ μέσα στο πλήθος, με συνέπεια των τραυματισμό τεσσάρων ανθώπων και τη σύλληψη άλλων τριών, εκ των οποίων οι δύο, ήταν εκείνοι που προκάλεσαν το χάος στην παρέλαση των πρωταθλητών.

Ο φόβος ενός πιθανού τρομοκρατικού χτυπήματος ήταν εκείνος που προκάλεσε τον απόλυτο πανικό για λίγα λεπτά της ώρας. Πολλοί άρχισαν να τρέχουν προς κάθε κατεύθυνση, με συνέπεια να επικρατήσει το χάος και να ποδοπατηθούν πολλοί άνθρωποι. Ο απολογισμός των τεσσάρων τραυματιών, η ζωή των οποίων δεν βρίσκεται πλέον σε κίνδυνο, ήταν το ελάχιστο που θα μπορούσε να είχε συμβεί σε μία συγκέντρωση δύο και πλέον εκατ. ανθρώπων.

Η αστυνομία κατάφερε να εντοπίσει και να συλλάβει τα άτομα που πυροβόλησαν, πάνω στα οποία βρέθηκαν δύο όπλα. Αρχικώς δεν αποκλείστηκε το ενδεχόμενο της τρομοκρατικής επίθεσης. Ωστόσο, με τις συνθήκες που επικρατούσαν στη διάρκεια της παρέλασης, αν το περιστατικό αυτό ήταν τρομοκρατικό χτύπημα, τώρα θα μιλάγαμε σε δεκάδες νεκρούς.



Κλείσιμο
Οι πυροβολισμοί έπεσαν στην κεντρική πλατεία Νέιθαν Φίλιπς. Τουλάχιστον τέσσερις ριπές ακούστηκαν, και εκατοντάδες φίλαθλοι άρχισαν να τρέχουν πανικόβλητοι και τρομοκρατημένοι.

Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, τέσσερα άτομα τραυματίστηκαν, ενώ αρεκτός κόσμος ποδοπατήθηκε, καθώς το πλήθος προσπαθούσε πανικόβλητο να απομακρυνθεί από το σημείο. Οι τέσσερις τραυματίες νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση, αλλά έχουν διαφύγει τον κίνδυνο για τη ζωή τους, όπως ενημέρωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας. 

Shooting reported at Toronto Raptors parade


Η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη τριών ατόμων για τους πυροβολισμούς, ενώ κατασχέθηκαν τα δύο όπλα που βρέθηκαν στην κατοχή τους.

toronto1
toronto3
toronto4


Σοκαρισμένοι οι φίλαθλοι των Ράπτορς στον Καναδά, άρχισαν να καταγράφουν τις στιγμές στο Twitter.

Ακολούθως έκανε την εμφάνιση της η Αστυνομία, έπεσαν δακρυγόνα, με την φιέστα τίτλου να παίρνει άσχημη τροπή.



Η Αστυνομία ερευνά εάν οι πυροβολισμοί σχετίζονται με την παρέλαση ή όχι. Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί ότι έχουν επανειλημμένα σημειωθεί αιματηρά περιστατικά κατά τους πανηγυρισμούς των εκάστοτε πρωταθλητών του ΝΒΑ, ακόμα και στο πολύ πρόσφατο παρελθόν.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης