Τυνησία: Λαθροδιακινητής έκρυψε τέσσερα σπάνια λευκά τιγράκια στο αυτοκίνητό του

Τυνησία: Λαθροδιακινητής έκρυψε τέσσερα σπάνια λευκά τιγράκια στο αυτοκίνητό του

Ο Λίβυος δράστης υποστήριξε ότι είχε αγοράσει τις τίγρεις από ιδιωτικό ζωολογικό κήπο

tigri-n1
Μπλόκο στην προαπάθεια ενός Λίβυου να περάσει κρυφά τέσσερα σπάνια μικρά λευκά τιγράκια προς τη Λιβύη έβαλαν το Σάββατο οι τελωνειακές αρχές της Τυνησίας.

Ο παράνομος διακινητής η ταυτότητα του οποίου δεν δόθηκε στη δημοσιότητα, επιχείρησε να διασχίσει το συνοριακό πέρασμα Ρας Τζεντίρ στην νότια Τυνησία, έχοντας «κρυμμένα στο αυτοκίνητό του» τα τέσσερα μωρά τιγράκια, σύμφωνα με ανακοίνωση των αρχών.

Οι λευκές τίγρεις και λιοντάρια, που οφείλουν την ύπαρξή τους σε ένα υπολειπόμενο γονίδιο, εκτιμάται ότι είναι μόνο μερικές εκατοντάδες σε όλο τον κόσμο. Σύμφωνα με τη  WWF ο πληθυσμός των άγριων τίγρεων έχει πέσει από 100.000 που ήταν το 1990 σε μόλις περίπου 3.900 σήμερα. Αν και ο πληθυσμός τους αυξάνεται τα τελευταία χρόνια, το είδος εξακολουθεί να απειλείται με εξαφάνιση, σύμφωνα με την WWF.

Σύμφωνα με τις αρχές της Τυνησίας, ο Λίβυος ο οποίος δεν συνελήφθη, ισχυρίστηκε ότι «αγόρασε αυτές τις τίγρεις από ιδιωτικό ζωολογικό κήπο» στην περιοχή Ενφίντχα στα ανατολικά της χώρας. «Ωστόσο, δεν είχε στην κατοχή του έγγραφα που να αποδεικνύουν την αγορά αυτή και δεν διέθετε τις απαραίτητες άδειες για την μεταφορά των ζώων από την επικράτεια της Τυνησίας». 

Όσο για τα μωρά τιγράκια, αυτά παραδόθηκαν στη Διεύθυνση Δασών του Υπουργείου Γεωργίας στην επαρχία Μεντνίνε.

Πηγή: Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης