Λαγκάρντ: Τιμητικό να με αναφέρουν για πρόεδρο της Κομισιόν – Παραμένω στο ΔΝΤ

Λαγκάρντ: Τιμητικό να με αναφέρουν για πρόεδρο της Κομισιόν – Παραμένω στο ΔΝΤ

Η Κριστίν Λαγκάρντ απορρίπτει το ενδεχόμενο να διαδεχθεί τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ - «Εκπληρώνω την αποστολή μου και υλοποιώ την εντολή μου» στο ΔΝΤ

20933835
Τιμητικό μεν, εκτός ατζέντας δε χαρακτηρίζει η Κριστίν Λαγκάρντ το ενδεχόμενο να αναλάβει την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ή του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, που θεωρούνταν ένα από τα πιθανά σενάρια.

Ωστόσο, η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ τόνισε ότι παραμένει επικεντρωμένη στην εντολή που της έχει δοθεί στο Ταμείο. «Αισθάνομαι μεγάλη τιμή να αποτελώ μέρος μερικές φορές αυτής της ευρωπαϊκής “αγοράς”. Όμως έχω μια αποστολή. Περισσότερο από μια αποστολή: έχω μια εντολή. Εκπληρώνω την αποστολή μου και υλοποιώ την εντολή μου», εξήγησε στους δημοσιογράφους στο Λουξεμβούργο.

Το ζήτημα των νέων επικεφαλής των ευρωπαϊκών θεσμών θα συζητηθεί κατά τη σύνοδο κορυφής αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων, την ερχόμενη εβδομάδα στις Βρυξέλλες.

Ο/η διάδοχος του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ στην ηγεσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναμένεται να αναλάβει τα καθήκοντά του/της την 1η Νοεμβρίου. Εκείνος/η που θα διαδεχθεί τον Ντόναλντ Τουσκ στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα αναλάβει τα νέα του/της καθήκοντα την 1η Δεκεμβρίου.

Η Κριστίν Λαγκάρντ επελέγη και πάλι το 2016 για μια δεύτερη πενταετή θητεία στην ηγεσία του ΔΝΤ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης