Τσαβούσογλου: Θα προχωρήσουμε με τους S-400, δεν δεχόμαστε τελεσίγραφα

Τσαβούσογλου: Θα προχωρήσουμε με τους S-400, δεν δεχόμαστε τελεσίγραφα

Χαρακτήρισε απαράδεκτη την επιστολή που έστειλε ο υπ. Άμυνας των ΗΠΑ στον Τούρκο ομόλογό του και επέμεινε στην σύσταση ομάδας εργασίας με τη συμμετοχή του ΝΑΤΟ

cav-turik
Την απόφαση της Τουρκίας να μην υποχωρήσει από την απόφασή της να αγοράσει το ρωσικό αντιπυραυλικό σύστημα S-400 απορρίπτοντας κάθε τελεσίγραφο για το θέμα, εξέφρασε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου απαντώντας στις προειδοποιήσεις των ΗΠΑ.

«Η γλώσσα και το περιεχόμενο της επιστολής του (σ.σ. υπηρεσιακού) υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ Σάναχαν είναι απαράδεκτο και δεν θα υποχρεώσει την Τουρκία να υπαναχωρήσει από τις αποφάσεις της. Αν υπάρχουν αμφιβολίες για τους S-400 θα πρέπει να συστήσουμε μια ομάδα εργασίας με τη συμμετοχή του ΝΑΤΟ» πρόσθεσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας σε δηλώσεις του παρουσία του ομολόγου του της Γαλλίας.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Παρασκευή ο Πάτρικ Σάναχαν είχε στείλει επιστολή στον Τούρκο υπουργό Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, ότι εάν η Τουρκία προχωρήσει στην παραλαβή του συστήματος S-400 αφενός δεν θα επιτραπεί να παραλάβει τα μαχητικά αεροσκάφη F-35 που έχει παραγγείλει και αφετέρου το Πεντάγωνο θα τερματίσει την εκπαίδευση των τούρκων χειριστών στα F-35 την 31η Ιουλίου.

Η επιστολή Σάναχαν είχε προκαλέσει, την Τετάρτη, και την αντίδραση του Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος τόνισε ότι «το ύφος της επιστολής δεν έχει σχέση με συμμαχική σχέση. Ετοιμάζουμε την απάντηση. Τέλος του μήνα θα συναντηθούμε με τον Σάναχαν».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης