Κούρδοι: Το Ισλαμικό Κράτος πίσω από τις πυρκαγιές των καλλιεργειών

syria_kaliergies

«Πιστεύουμε ότι τις περισσότερες φωτιές τις έβαλαν μέλη του ΙΚ, για να εκδικηθούν για τις ήττες τους στο βόρειο και στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας, ειδικά στη Ράκα και στη Ντέιρ Εζόρ», είπε Κούρδος αξιωματικός

Πυρκαγιές κατακαίνε εκτάσεις με γεωργικές καλλιέργειες τις τελευταίες ημέρες στη βορειοανατολική Συρία, ανέφερε χθες Τετάρτη μια ΜΚΟ.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, οργάνωση που εδρεύει στη Βρετανία, οι πυρκαγιές καταστρέφουν χωράφια σε αγροτικές περιοχές της επαρχίας Χασάκα, στη βορειοανατολική Συρία.

«Αυτές οι φωτιές έχουν απανθρακώσει χιλιάδες στρέμματα και κατέστρεψαν τη βασική πηγή εισοδήματος για τους αγρότες που ήδη ζουν στη φτώχεια», τόνισε ο Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, ο διευθυντής της ΜΚΟ, στο Γερμανικό Πρακτορείο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι ζημίες από τις φωτιές μέσα στις τελευταίες δύο εβδομάδες υπολογίζεται ότι ξεπερνούν τα 100 εκατομμύρια δολάρια στη βόρεια και τη βορειοανατολική Συρία.

Οι μεγαλύτερες πυρκαγιές μαίνονται σε περιοχές υπό τον έλεγχο των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (ΣΔΔ), μιας συμμαχίας στην οποία κυριαρχούν οι κούρδοι αντάρτες και υποστηρίζεται από τις ΗΠΑ.

«Οι φωτιές προκαλούν καταστροφή στην περιοχή μας», σημείωσε ο Σαλμάν Μπάρντο, επικεφαλής της κουρδικής αρχής που είναι αρμόδια για τη γεωργία.

Ο κούρδος αξιωματούχος κατήγγειλε ότι πίσω από τις πυρκαγιές βρίσκεται το Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ), ειδικά στις περιοχές υπό τον έλεγχο των ΣΔΔ.

«Πιστεύουμε ότι τις περισσότερες φωτιές τις έβαλαν μέλη του ΙΚ, για να εκδικηθούν για τις ήττες τους στο βόρειο και στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας, ειδικά στη Ράκα και στη Ντέιρ Εζόρ», είπε ο Μπάρντο.

Εξήγησε ότι οι Κούρδοι παρακολουθούν τις αναρτήσεις οπαδών του ΙΚ σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης και έτσι αντιλήφθηκαν ότι έχουν γίνει εκκλήσεις για τέτοιες ενέργειες.

Τον Μάρτιο, οι ΣΔΔ ανακοίνωσαν την ήττα του ΙΚ, αφού απέσπασαν το τελευταίο οχυρό των τζιχαντιστών στην ανατολική Συρία. Η οργάνωση αυτή έλεγχε μεγάλο μέρος της βόρειας και της ανατολικής Συρίας, καθώς και αχανείς εκτάσεις του γειτονικού Ιράκ, από το 2013 —και κυρίως μετά το 2014— ως το 2018.ΣΧΟΛΙΑ

Lakis

Πριν λίγο καιρό δεν μας είπαν ότι τελείωσε το ΙΚ; Απλά μωρέ μείνανε κάτι μικροί θύλακες πάλι, θα τους αφήσουμε λίγο να ξαναμεγαλώσουν και ξαναμπαίνουμε. Έτσι;

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

toyr123

Η ανακοίνωση αυτή γίνεται λιγότερο από δύο εβδομάδες προτού λήξει το τελεσίγραφο που έχει δώσει η Άγκυρα στους Σύρους πρόσφυγες που είναι καταγεγραμμένοι αλλού να φύγουν από την Κωνσταντινούπολη

SYRIA

«Στοιχηματίζω πως, όπως στην Κύπρο, οι Τούρκοι θα εξακολουθούν να βρίσκονται εκεί σε 50 χρόνια», δήλωσε ο πρόεδρος της ομάδας μελετών για τους Κούρδους στη Γαλλική Εθνοσυνέλευση, Ζαν-Κριστόφ Λαγκάρντ

191018122829_hyundai-chariatis-1000c

H Hyundai Αυστραλίας δημιουργεί μία ειδική έκδοση του πολυμορφικού μοντέλου της H-1, η οποία έχει σαν στόχο να προσφέρει ατελείωτες στιγμές πλαγιολίσθησης.

erdogan_pence

Οι Ηνωμένες Πολιτείες κατανοούν τις ανησυχίες της Τουρκίας, ενώ και οι δυο χώρες δεσμεύονται για τον σεβασμό της ανθρώπινης ζωής - Δείτε αναλυτικά τα 13 σημεία της συμφωνίας των δυο χωρών

1