Βρετανία: Ο πρίγκιπας Φίλιππος έγινε 98 ετών και ζει χώρια από τη βασίλισσα

Βρετανία: Ο πρίγκιπας Φίλιππος έγινε 98 ετών και ζει χώρια από τη βασίλισσα

Η βασίλισσα Ελισάβετ και ο σύζυγός της ζουν πλέον χωριστές ζωές και περνούν εβδομάδες χωρίς να ειδωθούν - Οι φήμες για τις εξωσυζυγικές σχέσεις του βασιλικού συζύγου

filippe123
Ο δούκας του Εδιμβούργου έγινε σήμερα 98 ετών και τα υπόλοιπα μέλη της βασιλικής οικογένειας του ευχήθηκαν «χρόνια πολλά» μέσω των λογαριασμών τους στα social media. Ο σύζυγος της 93χρονης βασίλισσας Ελισάβετ γεννήθηκε στις 10 Ιουνίου του 1921 ως πρίγκιπας Φίλιππος της Ελλάδας και της Δανίας. Το 1947 ένωσε τη ζωή του με την Ελισάβετ και μαζί της απέκτησε τέσσερα παιδιά, τον διάδοχο του θρόνου, πρίγκιπα Κάρολο, την πριγκίπισσα Άννα και τους πρίγκιπες Ανδρέα και Εδουάρδο.

Ο πρίγκιπας Κάρολος μέσω του λογαριασμού στο Twitter της βασιλικής κατοικίας Κλάρενς Χάουζ ανάρτησε μια φωτογραφία για να ευχηθεί «χρόνια πολλά» στον πατέρα του. Πρόκειται για μια φωτογραφία του 1951 όπου εικονίζεται ο μικρός τότε Κάρολος να υποδέχεται τον δούκα του Εδιμβούργου, ο οποίος μόλις είχε επιστρέψει από ταξίδι στη Μάλτα.

ro123


Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον αλλά και ο πρίγκιπας Χάρι με τη σύζυγό του Μέγκαν Μαρκλ ευχήθηκαν στον παππού τους για τα γενέθλια του μέσω των λογαριασμών τους στο Instagram. Ο δούκας του Εδιμβούργου αποσύρθηκε από τα δημόσια καθήκοντά του το 2017 και αναμένεται να περάσει τα γενέθλια του χωρίς καμία επίσημη εκδήλωση σε αντίθεση με τη βασίλισσα, που γιόρτασε τα δικά της γενέθλια παρακολουθώντας τους εορτασμούς Trooping the Colour, που πραγματοποιούνται κάθε Ιούνιο προς τιμήν της.

vasil01
Κλείσιμο


Ο πρίγκιπας Φίλιππος και η βασίλισσα δεν ζουν πια μαζί

Ο βασιλικός σύζυγος δεν ζει πλέον στο παλάτι του Μπάκιγχαμ, τόπο εργασίας της βασίλισσας, η οποία παρά τα 93 της χρόνια εκτελεί στο ακέραιο τα καθήκοντά της. Ο πρίγκιπας Φίλιππος, που είναι ο μακροβιότερος βασιλικός σύζυγος στη Γηραιά Αλβιόνα, έχει επιλέξει να ζει μόνιμα στην κατοικία Wood Farm στο βασιλικό κτήμα Σάντριγχαμ στο Νόρφολκ. Εκεί περνά τον καιρό του ζωγραφίζοντας και βλέποντας φίλους.

Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα Express, που επικαλείται πηγές από το παλάτι, η βασίλισσα και ο σύζυγός της «δεν βλέπονται για εβδομάδες και τα τελευταία χρόνια περνούν τον περισσότερο καιρό χωριστά». «Το παλάτι του Μπάκιγχαμ ήταν πάντα χώρος εργασίας για τον δούκα», δήλωσε ανώνυμη πηγή και πρόσθεσε πως ο πρίγκιπας Φίλιππος προτιμά να μην κατοικεί στο κέντρο του Λονδίνου που δεν προσφέρει την ίδια ησυχία με το Σάντριγχαμ ή το κάστρο του Ουίνδσορ, στο οποίο, επίσης, κατοικεί κατά διαστήματα ο δούκας του Εδιμβούργου.

vas09


Απατούσε την Ελισάβετ ο δούκας του Εδιμβούργου;

Στα 72 χρόνια γάμου του πρίγκιπα Φίλιππου και της βασίλισσας Ελισάβετ έχουν κατά καιρούς ακουστεί φήμες για απιστίες του βασιλικού συζύγου. Το 1957 ένας ανταποκριτής της Baltimore Sun στο Λονδίνο έγραψε πως ο Φίλιππος απατούσε τη βασίλισσα με άγνωστη γυναίκα, την οποία συναντούσε συχνά στο διαμέρισμα φωτογράφου, στο κέντρο του Λονδίνου. Σύμφωνα με τις φήμες η άγνωστη γυναίκα, ήταν η όμορφη Πατ Κέρκγουντ, ηθοποιός σε μουσικές παραστάσεις.

Οι φήμες θέλουν, επίσης, μια άλλη γυναίκα, την Ελέν Κορντέ, ερωμένη του βασιλικού συζύγου. Η Κορντέ ήταν παρουσιάστρια στο σόου του BBC, Café Continental. Καθώς η παρουσιάστρια είχε αποκτήσει δύο παιδιά μετά το διαζύγιο με τον πρώτο της σύζυγο, τα δημοσιεύματα της εποχής υποστήριζαν πως πατέρας ήταν ο Φίλιππος, ο οποίος είχε βαφτίσει και τους δύο γιους της Κορντέ. Η ίδια δεν αποκάλυψε ποτέ ποιος ήταν ο πατέρας των παιδιών της.

Μία από τις γυναίκες που φημολογείται πως διατηρούσε σχέση με τον πρίγκιπα Φίλιππο είναι και η Σούζαν Μπαράντες, μητέρα της Σάρα Φέργκιουσον, μετέπειτα δούκισσας του Γιορκ, η οποία είχε παντρευτεί τον πρίγκιπα Ανδρέα, δευτερότοκο γιο της βασίλισσας και του δούκα του Εδιμβούργου.

Πάντως, από τους βιογράφους του βασιλικού συζύγου μόνο η Σάρα Μπράντφορντ συμφωνεί με τις φήμες και δηλώνει πως ο πρίγκιπας Φίλιππος διατηρούσε κατά καιρούς εξωσυζυγικές σχέσεις, τις οποίες η βασίλισσα γνώριζε. «Νομίζω πως αυτή (η βασίλισσα) θεωρεί πως έτσι είναι οι άντρες», είχε δηλώσει η Μπράντφορντ, η οποία υποστηρίζει πως ο πρίγκιπας ήθελε να κάνει σχέσεις με γυναίκες κατά πολύ νεότερες από τον ίδιο, όμορφες και αριστοκράτισσες.

Δείτε βίντεο: Μπάκιγχαμ: Ο πρίγκιπας Φίλιππος έγινε 98 ετών και ζει χώρια από τη βασίλισσα
Μπάκιγχαμ: Ο πρίγκιπας Φίλιππος έγινε 98 ετών και ζει χώρια από τη βασίλισσα


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης