Βίντεο από την παραλίγο σύγκρουση αμερικανικού καταδρομικού με ρωσικό πολεμικό πλοίο

Βίντεο από την παραλίγο σύγκρουση αμερικανικού καταδρομικού με ρωσικό πολεμικό πλοίο

Αντικρουόμενες είναι οι εκδοχές που δίνουν Ουάσινγκτον και Μόσχα για την παρολίγο σύγκρουση του αμερικανικού καταδρομικού «Chancellorsville» με το ρωσικό αντιτορπιλικό «Admiral Vinogradov», στη Θάλασσα των Φιλιππίνων

usa_russia_ship_art
Πολύ κοντά στη σύγκρουση έφθασαν την Παρασκευή ένα ρωσικό και ένα αμερικανικό πλοίο στη θάλασσα των Φιλιππίνων, με τις δύο πλευρές να κατηγορούν η μία την άλλη για το συμβάν.

Το ρωσικό Πολεμικό Ναυτικό ανακοίνωσε πως το καταδρομικό «Chancellorsville», από το οποίο εκτοξεύονται κατευθυνόμενοι πύραυλοι, βρέθηκε σε απόσταση μόλις 50 μέτρων από το ρωσικό αντιτορπιλικό «Admiral Vinogradov», το οποίο υποχρεώθηκε να αναλάβει επείγουσα δράση προκειμένου να αποφύγει τη σύγκρουση.

Οι ΗΠΑ από την πλευρά τους επιρρίπτουν ευθύνες στους Ρώσους, λέγοντας ότι το ρωσικό αντιτορπιλικό παραλίγο να συγκρουστεί με αμερικανικό καταδρομικό. Μάλιστα, η αμερικανική πλευρά χαρακτηρίζει «επικίνδυνο και αντιεπαγγελματικό» το περιστατικό.

Δείτε το βίντεο της παρ' ολίον σύγκρουσης του αμερικανικού πολεμικού με το ρωσικό αντιτορπιλικό:

Russian and American warships almost collide in the Philippine Sea. #liveleak
Κλείσιμο


usa_russia_ship


«Ενώ επιχειρούσε στη Θάλασσα των Φιλιππίνων, ένα ρωσικό καταδρομικό Udaloy I DD 572 έκανε έναν επικίνδυνο ελιγμό εναντίον του καταδρομικού Τσάνσελορσβιλ», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Έβδομου Στόλου των ΗΠΑ, διοικητής Κλέιτον Ντος.

Ο Ντός χαρακτήρισε «προπαγάνδα» τον ρωσικό ισχυρισμό ότι το αμερικανικό πλοίο ενήργησε επικίνδυνα. Το ρωσικό αντιτορπιλικό βρέθηκε σε απόσταση 50 έως 100 ποδών (15 έως 30 μέτρων) από το Τσάνσελορσβιλ, είπε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης