ΗΠΑ: Η Καθολική Εκκλησία απαγορεύει τη μετάληψη σε όσους ψήφισαν υπέρ των αμβλώσεων

ΗΠΑ: Η Καθολική Εκκλησία απαγορεύει τη μετάληψη σε όσους ψήφισαν υπέρ των αμβλώσεων

Δεν θα μπορούν στο εξής να λάβουν τη θεία κοινωνία, μέχρι "να μετανοήσουν πραγματικά για τα σοβαρά αμαρτήματά τους!

i-katholiki-ekklisia-
Δύο Αμερικανοί κοινοβουλευτικοί, οι οποίοι είχαν ταχθεί υπέρ του νόμου που θεωρεί την άμβλωση θεμελιώδες δικαίωμα των γυναικών, δεν θα μπορούν στο εξής να λάβουν τη θεία κοινωνία, μέχρι "να μετανοήσουν πραγματικά για τα σοβαρά αμαρτήματά τους", ανακοίνωσε σήμερα η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία στο Ιλινόι.

Ο Μάικλ Μάντιγκαν και ο Τζον Κάλερτον, πρόεδροι της Βουλής των Αντιπροσώπων και της Γερουσίας του Ιλινόι αντίστοιχα, "επέμειναν πεισματικά να προάγουν το βδελυρό έγκλημα και το σοβαρό αμάρτημα της άμβλωσης", γράφει στην απόφασή του, με ημερομηνία 2 Ιουνίου, ο επίσκοπος Τόμας Παπρόκι, ο επικεφαλής της επισκοπής του Σπίνγκφιλντ.

Το διάταγμα αυτό τονίζει επίσης ότι οι Καθολικοί κοινοβουλευτικοί οι οποίοι "συνεργάστηκαν σε αυτό το κακό (...) ψηφίζοντας για οποιονδήποτε νόμο προωθεί τις αμβλώσεις, δεν θα πρέπει να παρουσιαστούν για να λάβουν τη θεία κοινωνία αν προηγουμένως δεν προσεγγίσουν τον Χριστό και την Εκκλησία".

Οι δύο Δημοκρατικοί κοινοβουλευτικοί στήριξαν ή διευκόλυναν την ψήφιση δύο νόμων υπέρ των αμβλώσεων, το 2017 και το 2019. Ο πιο πρόσφατος νόμος, που εγκρίθηκε στα τέλη Μαΐου από τη Γερουσία, αναφέρει μεταξύ άλλων ότι η άμβλωση είναι θεμελιώδες δικαίωμα της γυναίκας και ότι "ένα γονιμοποιημένο ωάριο ή ένα έμβρυο δεν έχει ανεξάρτητα δικαιώματα". Ο νόμος αυτός θα πρέπει να επικυρωθεί από τον κυβερνήτη για να τεθεί σε ισχύ.

Πολλές άλλες συντηρητικές Πολιτείες έχουν υιοθετήσει πολύ περιοριστικούς νόμους για την άμβλωση τους τελευταίους μήνες.

Το διάταγμα της επισκοπής του Σπρίνγκφιλντ πιθανότατα δεν θα εμποδίσει τους δύο πολιτικούς, που εδρεύουν στο Σικάγο, να μεταλάβουν.

Η επισκοπή του Σπρίνγκφιλντ είχε λάβει την ίδια απόφαση σε βάρος του Δημοκρατικού γερουσιαστή Ντικ Ντάρμπιν, ο οποίος εμπόδισε να περάσει από το Κογκρέσο των ΗΠΑ ένας περιοριστικός νόμος για τις αμβλώσεις το 2018. Ο επίσκοπος εξήγησε τότε ότι ακολουθεί τις αποφάσεις που είχαν λάβει οι προκάτοχοί του το 20ο4. Τη χρονιά εκείνη, εν μέσω προεκλογικής εκστρατείας για τις προεδρικές εκλογές, Καθολικοί επίσκοποι είχαν δηλώσει ότι θα αρνούνταν να μεταλάβουν τον Καθολικό υποψήφιο των Δημοκρατικών Τζον Κέρι επειδή τασσόταν υπέρ των αμβλώσεων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης