Καναδάς: «Στοπ» στην κάνναβη σε πιλότους και ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας μέχρι 28 μέρες πριν αναλάβουν

Καναδάς: «Στοπ» στην κάνναβη σε πιλότους και ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας μέχρι 28 μέρες πριν αναλάβουν

Η υπηρεσία ελέγχου των μεταφορών του Καναδά προειδοποίησε ότι κανείς δεν μπορεί να εργάζεται υπό την επήρεια ναρκωτικού – Μετά τη  νομιμοποίηση της χρήσης κάνναβης, εκδίδονται κανονισμοί για τους εργαζόμενους

kannavi3
Τουλάχιστον 28 ημέρες από τη χρήση κάνναβης θα πρέπει να περάσουν για αναλάβουν υπηρεσία ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, πιλότοι ή πληρώματα αεροσκαφών στον Καναδά, σύμφωνα με την υπηρεσία ελέγχου των μεταφορών.

Η νέα αυτή πολιτική τίθεται σε εφαρμογή άμεσα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον ιστότοπο της Transport Canada, Κανείς δεν πρέπει να εργάζεται «υπό την επήρεια οποιουδήποτε ναρκωτικού».

Η οδηγία κρίθηκε επιβεβλημένη μετά τη νομιμοποίηση της χρήσης κάνναβης από τον Καναδά, τον Οκτώβριο του 2018. Από τότε, διάφορες βιομηχανίες έχουν εκδώσει κατευθυντήριες οδηγίες για το πώς και αν επιτρέπεται η χρήση στους εργαζόμενους.

Οι ένοπλες δυνάμεις του Καναδά απαγορεύουν στα μέλη τους να καταναλώνουν κάνναβη οκτώ ώρες πριν αναλάβουν υπηρεσία, 24 ώρες πριν συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε επιχείρηση στην οποία θα κάνουν χρήση όπλων ή οχημάτων και 28 ημέρες πριν πέσουν με αλεξίπτωτο, βρεθούν σε περιβάλλον υψηλής πίεσης ή πετάξουν με στρατιωτικό αεροσκάφος.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης