ΗΠΑ: Πάνω από 144.000 μετανάστες συνελήφθησαν στα σύνορα με το Μεξικό τον Μάιο

ΗΠΑ: Πάνω από 144.000 μετανάστες συνελήφθησαν στα σύνορα με το Μεξικό τον Μάιο

Περίπου 1.200 μετανάστες από την Κεντρική Αμερική διέσχισαν τα σύνορα με τη Γουατεμάλα

mexico090
Ένα καραβάνι από περίπου 1200 μετανάστες από την Κεντρική Αμερική πέρασε σήμερα στο Μεξικό, διασχίζοντας τα σύνορα με τη Γουατεμάλα, σε μια χρονική στιγμή όπου οι ΗΠΑ απειλούν το Μεξικό με την επιβολή τιμωρητικών τελωνειακών δασμών, κατηγορώντας τη μεξικανική κυβέρνηση για ολιγωρία στο θέμα της παράτυπης μετανάστευσης.

Η ομάδα, που αποτελείται κυρίως από πολίτες από την Ονδούρα, διέσχισε τα σύνορα από τη γέφυρα Rodolfo Robles, που ενώνει την πόλη Τεκούν Ουμάν της Γουατεμάλας με το Σιουδάδ Ιδάλγο στο Μεξικό. Οι δυνάμεις επιβολής του νόμου δεν επενέβησαν, έμαθε το Γαλλικό Πρακτορείο από την αστυνομία και το μεξικανικό Ινστιτούτο Μετανάστευσης.

Το καραβάνι, με το οποίο ενώθηκαν κι άλλοι μετανάστες από την Κεντρική Αμερική, που βρίσκονταν ήδη στο Σιουδάδ Ιδάλγο, κατευθύνεται προς την πόλη Ταπατσούλα, στην πολιτεία Τσιάπας, υπό αστυνομική επιτήρηση.

Οι μετανάστες έφθασαν στα σύνορα το Σαββατοκύριακο, όπου ανέμεναν την άφιξη κι άλλων μεταναστών για τα περάσουν.

Στο μεταξύ, περισσότεροι από 144.000 μετανάστες συνελήφθησαν στα νότια σύνορα των ΗΠΑ τον Μάιο, ένας αριθμός αυξημένος κατά 32% σε σύγκριση με τον Απρίλιο, όπως ανακοίνωσε σήμερα η αμερικανική συνοριοφυλακή.

Μεταξύ αυτών, οι 57.000 είναι ανήλικοι, που προέρχονται κυρίως από την Ονδούρα, τη Γουατεμάλα και το Ελ Σαλβαδόρ, διευκρίνισαν οι αμερικανικές αρχές, που περιγράφουν την κατάσταση ως την «απόλυτη έκτακτη ανάγκη».

Τραμπ: Το Μεξικό θέλει μια συμφωνία για να αποφύγει τους δασμούς


Κλείσιμο
ο Μεξικό θέλει μια συμφωνία για το μεταναστευτικό προκειμένου να αποφύγει τους δασμούς, διαβεβαίωσε σήμερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, λίγες ώρες πριν ξεκινήσουν οι κρίσιμες διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο χωρών.

"Το Μεξικό θέλει μια συμφωνία, έστειλαν μια αντιπροσωπεία για να διαπραγματευτεί μαζί μας", είπε ο Αμερικανός πρόεδρος από την Ιρλανδία όπου βρίσκεται.

Αν το Μεξικό δεν σταματήσει τους μετανάστες και "τα ναρκωτικά" (...) δεν θα μπορέσουμε να κάνουμε δουλειά, είναι τόσο απλό", επανέλαβε το Τραμπ, ο οποίος σκοπεύει να επιβάλει δασμούς ύψους 5% στα μεξικανικά προϊόντα από την επόμενη Δευτέρα.

Όμως "πιστεύω ότι θέλουν να κάνουν κάτι" για να επιτευχθεί συμφωνία, πρόσθεσε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης