Ο Τραμπ στο Μπάκιγχαμ: Το παρασκήνιο του δείπνου με την Βασίλισσα και η... «απρέπεια» του Αμερικανού προέδρου

Ο Τραμπ στο Μπάκιγχαμ: Το παρασκήνιο του δείπνου με την Βασίλισσα και η... «απρέπεια» του Αμερικανού προέδρου

Δεκαεννέα μπάτλερ, μια στρατιά από σεφ, δεκαέξι γαλαζοαίματοι και ένας Αμερικανός πρόεδρος σε μια βραδιά που συζητήθηκε πολύ - Η εντυπωσιακή εμφάνιση της Μελάνια, οι... αποστάσεις της Ελισάβερ και το faux pas του Τραμπ

trump_ar
Δεκαεννέα μπάτλερ, μια στρατιά από σεφ, δεκαέξι γαλαζοαίματοι και ένας Αμερικανός πρόεδρος. Με αυτήν την φράση περιγράφει η Daily Mail το χθεσινό δείπνο του Ντόναλντ Τραμπ με την Βασίλισσα Ελισάβετ στα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ. Η υπερπολυτελής βραδιά «σημαδεύτηκε» από μια (πιθανή) παραβίαση του πρωτοκόλλου εκ μέρους του Αμερικανού προέδρου αλλά και από την εμφανή πρόθεση της Ελισάβετ να κρατήσει αποστάσεις από τις πολιτικές Τραμπ, που περιστρέφονται γύρω από το μότο «Πρώτα η Αμερική».

«Αντιμετωπίζουμε νέες προκλήσεις στον 21ο αιώνα. Η επέτειος της D Day υπενθυμίζει σε όλες τις χώρες μας τι έχουμε επιτύχει από κοινού. Μετά τις κοινές θυσίες του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου, το Ηνωμένο Βασίλειο και οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεργάστηκαν με άλλους συμμάχους για να δημιουργήσουν διεθνή θεσμικά όργανα, ώστε να μην επαναληφθεί ποτέ η φρίκη του παρελθόντος. Καθώς ο κόσμος έχει αλλάξει, θα πρέπει να είμαστε πάντα προσεκτικοί για τον τελικό στόχο αυτών των δομών: ότι τα έθνη συνεργάζονται για να εξασφαλίσουν την ειρήνη που έχει κερδηθεί σκληρά», ανέφερε μεταξύ άλλων η Βασίλισσα Ελισάβετ.

Full Video: Trump, Queen Elizabeth II exchange toasts at UK state dinner


Η Βασίλισσα επιφύλαξε την θερμότερη υποδοχή στον Αμερικανό πρόεδρο, τη σύζυγό του Μελάνια και τη συνοδεία τους, που έφτασαν εχθές στην χώρα της εν μέσω μιας έντονης πολιτικής κρίσης.

Ο Ντόναλντ Τραμπ, η σύζυγός του, και τέσσερα από τα πέντε παιδιά του (Ιβάνκα, Ερικ, Ντόναλντ Τζούνιορ και Τίφανι) απόλαυσαν την μεγαλύτερη τιμή που μπορεί να επίσημος επισκέπτης στη Βρετανία. Ένα δείπνο στη μεγάλη αίθουσα δεξιώσεων των Ανακτόρων του Μπάκιγχαμ, συντροφιά όχι με ένα-δύο, αλλά με δεκάξι μέλη της Βασιλικής Οικογένειας.

Κλείσιμο
.




Trump-el-4


Στο δείπνο, κατά το οποίο σερβιρίστηκε ψάρι, αρνί και τάρτα σαμπλέ φράουλας, έλαμψε για μία ακόμη φορά με την κομψή της εμφάνιση η Μελάνια Τραμπ, φορώντας μια εντυπωσιακή λευκή τουαλέτα Ντιόρ και μακριά γάντια. Τα βρετανικά ΜΜΕ είναι ξετρελαμένα με την Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, η οποία μέχρι στιγμής έχει αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές για τις στιλιστικές της επιλογές κατά την επίσκεψή της στη Μεγάλη Βρετανία. Πιο επιφυλακτικά είναι τα μέσα με τον Αμερικανό πρόεδρο, ο οποίος φέρεται να παραβίασε εχθές το πρωτόκολλο αγγίζοντας στην πλάτη τη Βασίλισσα Ελισάβετ, ένα faux pas που συζητιέται σήμερα έντονα στα δημοσιεύματα.

Trump-el-1


Η «απρέπεια» του Αμερικανού προέδρου συνέβη αμέσως μετά την συγκινητική αντιφώνησή του, στην οποία αποκάλεσε τη Βασίλισσα Ελισάβετ «μια σπουδαία, σπουδαία γυναίκα». Στην ομιλία του ο πρόεδρος Τραμπ έπλεξε το εγκώμιο της βασίλισσας και μίλησε για τη συμβολή της κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. «Από τότε μέχρι σήμερα, η Μεγαλειότητά της αποτελεί σταθερό σύμβολο των ανεκτίμητων παραδόσεων αυτής της χώρας. Συμβολίζει το πνεύμα της αξιοπρέπειας, του καθήκοντος και του πατριωτισμού που πλημμυρίζει περήφανα κάθε βρετανική καρδιά. Εκ μέρος των Αμερικανών, θα ήθελα να κάνω μια πρόποση στην αιώνια φιλία που ενώνει τους λαούς μας, στην ζωτικότητα των εθνών μας και στην μακρόχρονη, αγαπητή και αξιοσημείωτη βασιλεία της Μεγαλειοτάτης», είπε μεταξύ άλλων ο Αμερικανός πρόεδρος.

Όταν όμως η Βασίλισσα σηκώθηκε κρατώντας στο χέρι το ποτήρι της για την πρόποση, ο πρόεδρος άπλωσε το αριστερό του χέρι και το έβαλε πίσω από τον δεξιό της ώμο, σαν να ήθελε να την... χτυπήσει φιλικά στην πλάτη ή να την ενθαρρύνει.

Δείτε το στιγμιότυπο



«Αν και το βασιλικό πρωτόκολλο δεν είναι τόσο αυστηρό όσο παλιά, θεωρείται πολύ μεγάλη απρέπεια να αγγίζει κανείς τη Μεγαλειοτάτη, ιδίως σε ένα τόσο επίσημο περιβάλλον. Η Βασίλισσα ωστόσο δεν αντέδρασε και συνέχισε να φέρεται σαν καλή οικοδέσποινα» αναφέρει η Daily Mail. 

Η αλήθεια είναι πάντως ότι δεν είναι σίγουρο πως το χέρι του Τραμπ ακούμπησε όντως τη βασίλισσα, αφού το μοναδικό πλάνο που έχουμε είναι από μπροστά.

protocol




Οι κοινές αξίες και τα συμφέροντα της Βρετανίας και των Ηνωμένων Πολιτειών θα συνεχίσουν να ενώνουν τις δύο χώρες, δήλωσε εχθές η βασίλισσα Ελισάβετ, κατά την προσφώνησή της στο επίσημο δείπνο που παρέθεσε στον Ντόναλντ Τραμπ. Η 93χρονη Ελισάβετ έκανε μια πρόποση για τον Τραμπ και τη σύζυγό του Μελάνια και μίλησε εν συντομία για τους οικονομικούς δεσμούς των δύο χωρών.

«Ατενίζοντας το μέλλον, είμαι αισιόδοξη ότι οι κοινές αξίες μας και τα κοινά συμφέροντά μας θα συνεχίσουν να μας ενώνουν», είπε. «Απόψε γιορτάζουμε μια συμμαχία που βοήθησε να εγγυηθούμε την ασφάλεια και την ευημερία και των δύο λαών μας επί δεκαετίες και η οποία πιστεύω ότι θα διαρκέσει για πολλά χρόνια ακόμη», συμπλήρωσε.




Trump-el-2

Δείτε βίντεο: Ο Τραμπ στο Μπάκιγχαμ: Το δείπνο και η... «απρέπεια» του Αμερικανού προέδρου
Ο Τραμπ στο Μπάκιγχαμ: Το δείπνο και η... «απρέπεια» του Αμερικανού προέδρου


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης