Ιράν: Καμία διαπραγμάτευση με ΗΠΑ μέχρι να αρθούν οι κυρώσεις

Ιράν: Καμία διαπραγμάτευση με ΗΠΑ μέχρι να αρθούν οι κυρώσεις

Η οικονομική τρομοκρατία σε βάρος του Ιράν στοχεύει αθώους πολίτες είπε ο ΥΠΕΞ του Ιράν

zarif180519
Το Ιράν χαρακτήρισε τις κυρώσεις που του επέβαλαν οι ΗΠΑ "οικονομικό πόλεμο" τονίζοντας ότι δεν θα υπάρξει καμία διαπραγμάτευση με την Ουάσινγκτον, μέχρι να αρθούν, μία ημέρα αφότου η αμερικανική κυβέρνηση άφησε να εννοηθεί ότι θα μπορούσαν να διεξαχθούν συνομιλίες χωρίς προϋποθέσεις αν η Τεχεράνη αλλάξει στάση.

"Η οικονομική τρομοκρατία σε βάρος του Ιράν στοχεύει αθώους πολίτες. Όπως αυτό το μικρό αγόρι, η συντετριμμένη μητέρα του οποίου δεν μπορεί να του πάρει προσθετικά πόδια όσο μεγαλώνει. Περιλαμβάνονται στις κυρώσεις", έγραψε στο Twitter ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ. Το μήνυμα συνοδευόταν από το βίντεο μιας γυναίκας που δηλώνει ότι δεν μπορεί να βρει προσθετικά πόδια για τον γιο της επειδή δεν επιτρέπεται η εισαγωγή τους.

Το πρακτορείο Reuters δεν ήταν σε θέση να επαληθεύσει τη γνησιότητα του βίντεο αυτού.

"Αυτός είναι ο οικονομικός πόλεμος του @realDonaldTrump. Και πόλεμος με συνομιλίες –με ή χωρίς προϋποθέσεις– δεν πάνε μαζί", πρόσθεσε ο Ζαρίφ.

Την Κυριακή ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο δήλωσε ότι οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να ξεκινήσουν συνομιλίες με το Ιράν για το πυρηνικό πρόγραμμά του αλλά θα πρέπει πρώτα να το δουν να συμπεριφέρεται "σαν φυσιολογική χώρα".
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης