Βρετανία: Μετά τη Μέι παραιτείται και ο αρχηγός των Φιλελεύθερων

Βρετανία: Μετά τη Μέι παραιτείται και ο αρχηγός των Φιλελεύθερων

Ο Βινς Κέιμπλ ανακοίνωσε ότι θα παραδώσει τη σκυτάλη στις 23 Ιουλίου – Η διαδικασία για την αντικατάσταση ξεκινά από σήμερα

21149040
Μέρα εξελίξεων φαίνεται ότι είναι η σημερινή από την βρετανική πολιτική σκηνή, καθώς μετά την παραίτηση της Τερέζα Μέι, ανακατατάξεις έρχονται και στους Φιλελεύθερους Δημοκράτες, που σημειώνουν αξιοσημείωτη πορεία και μάλιστα ορισμένες δημοσκοπήσεις τους δείχνουν να προηγούνται και από τους Εργατικούς του Κόρμπιν.

Ο επικεφαλής του κόμματος των Φιλελεύθερων Δημοκρατών, Βινς Κέιμπλ, θα παραδώσει την ηγεσία του κόμματος στον διάδοχό του στις 23 Ιουλίου. Η διαδικασία για την αντικατάστασή του, αναφέρει η ανακοίνωση του κόμματος, ξεκινά σήμερα.

«Θα είμαι περήφανος να παραδώσω ένα μεγαλύτερο, ισχυρότερο κόμμα στις 23 Ιουλίου» γράφει ο Βινς Κέιμπλ και επισημαίνει ότι υπάρχουν μεγάλες προκλήσεις. Βασικό για τον Κέιμπλ είναι η διακοπή του Brexit μέσα από δημοψήφισμα, καθώς και η μετατροπή του σε σοσιαλδημοκρατική δύναμη, στο επίκεντρο της πολιτικής σκηνής, αφού δημιουργείται ευκαιρία από την παρακμή των δύο μεγάλων κομμάτων.

Φαβορί για την αντικατάσταση του Βινς Κέιμπλ θεωρείται ο αναπληρωτής του, Τζο Σουίνσον.

Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης