Εξελίξεις στη Βενεζουέλα: Πρόωρες βουλευτικές εκλογές προτείνει ο Μαδούρο

Εξελίξεις στη Βενεζουέλα: Πρόωρες βουλευτικές εκλογές προτείνει ο Μαδούρο

Η αντιπολίτευση της χώρας, υπό την ηγεσία του αυτοανακηρυχθέντος προσωρινού προέδρου, Χουάν Γκουαΐδό, κέρδισε την πλειοψηφία της Εθνικής Αντιπροσωπείας στις εκλογές του 2015

nicolas_maduro_main
Πρόωρες εκλογές για την ανάδειξη νέας Εθνικής Αντιπροσωπείας φέρεται να πρότεινε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, όπως μεταδίδουν διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Υπενθυμίζεται ότι η αντιπολίτευση της χώρας, υπό την ηγεσία του αυτοανακηρυχθέντος προσωρινού προέδρου, Χουάν Γκουαΐδό, κέρδισε την πλειοψηφία της Εθνικής Αντιπροσωπείας στις εκλογές του 2015 -και ο Μαδούρο έχει επανειλημμένα χαρακτηρίσει τον Γκουαΐδό «μαριονέτα των ΗΠΑ», καθώς εκτιμά ότι η Ουάσινγκτον επιχειρεί με πραξικόπημα να τον ανατρέψει από τον προεδρικό θώκο.

Η τρέχουσα κοινοβουλευτική θητεία ολοκληρώνεται στα τέλη του 2020, όταν και είναι προγραμματισμένες οι επόμενες εκλογές για την ανάδειξη των μελών της Αντιπροσωπείας.

Οι επόμενες εκλογές του Κογκρέσου στη Βενεζουέλα είναι πάντως προγραμματισμένες για τα τέλη του 2020.

Ωστόσο, οι πληροφορίες που μεταδίδουν διεθνή μέσα ενημέρωσης, όπως το Reuters, αναφέρουν ότι ο εκλεγμένος πρόεδρος της χώρας, Νικολάς Μαδούρο, προτείνει πρόωρες κάλπες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης