Σκάνδαλο στην Αυστρία: «Δεν είναι ανιψιά μου, δεν την ξέρω», λέει ο Ρώσος ολιγάρχης για την ξανθιά καλλονή

Σκάνδαλο στην Αυστρία: «Δεν είναι ανιψιά μου, δεν την ξέρω», λέει ο Ρώσος ολιγάρχης για την ξανθιά καλλονή

«H Mόσχα δεν έχει καμία ανάμειξη στο "σκάνδαλο Ίμπιζα"», ανακοίνωσε το Κρεμλίνο

xanthia-kraxe-ena
«Η Ρωσία δεν έχει καμία σχέση με το σκάνδαλο που έχει προκαλέσει πολιτικό σεισμό στην Αυστρία», ανακοίνωσε σήμερα το Κρεμλίνο.

Ερωτηθείς για το επίμαχο βίντεο που έθεσε εκτός κυβέρνησης τον Χάιντς Κρίστιαν Στράχε, εταίρο του καγκελάριου Σεμπάστιαν Κουρτς, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, έσπευσε να επισημάνει πως η κυβέρνηση της Μόσχας δεν έχει αναμειχθεί στο «σκάνδαλο Ίμπιζα».

Η παρουσία μιας ξανθιάς κοπέλας, η οποία δηλώνει στο βίντεο ότι είναι ανιψιά Ρώσου ολιγάρχη, περιέπλεξε τα πράγματα εμπλέκοντας τη Μόσχα.

Στο βίντεο που έχει τραβηχτεί το καλοκαίρι του 2017 σε βίλα στην Ίμπιζα, ο Στράχε προσέφερε σημαντικές δημόσιες συμβάσεις σε Ρώσο ολιγάρχη με αντάλλαγμα ρωσικές επενδύσεις στην μεγαλύτερη εφημερίδα της χώρας «Kronen Zeitung».

Στο πλευρό του βρισκόταν μία Ρωσίδα που ισχυριζόταν ότι είναι η Αλιόνα Μακάροβα, ανιψιά του ολιγάρχη και στενού συνεργάτη του Πούτιν, Ιγκόρ Μακάροφ.

Κλείσιμο
«Δεν μπορώ να σχολιάσω το βίντεο επειδή δεν έχει καμία σχέση με τη Ρωσία, ούτε με τον πρόεδρο ούτε με την κυβέρνηση. Δεν ξέρουμε ποια είναι αυτή η γυναίκα, αν είναι Ρωσίδα», προσθέτει ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

Από την πλευρά του, ο Ρώσος ολιγάρχης Ιγκόρ Μακάροφ, δήλωσε χθες στη ρωσική έκδοση του περιοδικού «Forbes» ότι είναι μοναχοπαίδι κι ότι δεν έχει καμία σχέση με τη γυναίκα που απεικονίζεται στο βίντεο. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε, τη γυναίκα αυτή «δεν την ξέρω καθόλου».

Το επίμαχο βίντεο που οδήγησε στην παραίτηση του Στράχε:
Το βίντεο που «έκαψε» τον αντικαγκελάριο της Αυστρίας Χάιντς-Κρίστιαν Στράχε

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης