Τραμπ: Ελπίζω ότι δεν θα πάμε σε πόλεμο με το Ιράν

Τραμπ: Ελπίζω ότι δεν θα πάμε σε πόλεμο με το Ιράν

Ο  υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ απέκλεισε νωρίτερα «κάθε πιθανότητα» διαπραγμάτευσης με τις ΗΠΑ

trump
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα πως ελπίζει ότι οι ΗΠΑ δεν οδεύουν σε πόλεμο με το Ιράν.

Σε ερώτηση αν η Ουάσινγκτον οδεύει σε πόλεμο με την Τεχεράνη, ο Τραμπ απάντησε στους δημοσιογράφους "Ελπίζω πως όχι."

Ανάλογη δήλωση έκανε και προς τον  Πάτρικ Σάναχαν, τον υπηρεσιακό υπουργό Άμυνας, τονίζοντας ότι δεν επιθυμεί έναν πόλεμο με το Ιράν. Ένα μήνυμα, σύμφωνα με πολλούς αξιωματούχους, προς τα "γεράκια" της κυβέρνησής του, ότι η κλιμακούμενη εκστρατεία πίεσης της Ουάσινγκτον στην Τεχεράνη δεν πρέπει να εξελιχθεί σε ανοιχτή σύρραξη.

Σύμφωνα με την εφημερίδα New York Times, η δήλωση αυτή του Τραμπ έγινε το πρωί της Τετάρτης, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσής του για τις εξελίξεις με το Ιράν. Οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών υποστηρίζουν ότι το Ιράν έχει αναπτύξει πυραύλους σε μικρά σκάφη στον Κόλπο, εντείνοντας τον φόβο ότι μπορεί να πλήξει στρατεύματα των ΗΠΑ ή των συμμάχων τους στην περιοχή.

Στη συνεδρίαση αυτή δεν παρουσιάστηκαν στον πρόεδρο νέες πληροφορίες. Ο Τραμπ ήταν κατηγορηματικός ότι δεν επιθυμεί μια στρατιωτική σύγκρουση με τους Ιρανούς, ανέφεραν πολλοί κυβερνητικοί αξιωματούχοι.

Τεχεράνη: Δεν επιθυμούμε καμία διαπραγμάτευση

Νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ απέκλεισε «κάθε πιθανότητα» διαπραγμάτευσης με τις ΗΠΑ η οποία θα μπορούσε να συμβάλει στη μείωση των αυξανόμενων εντάσεων στην περιοχή του Κόλπου, μετέδωσε το ιαπωνικό πρακτορείο ειδήσεων Kyodo.

Κλείσιμο
«Όχι, δεν υπάρχει πιθανότητα για διαπραγματεύσεις» απάντησε ο Ζαρίφ σε δημοσιογράφους στο Τόκιο όπου πραγματοποιεί επίσκεψη, οι οποίοι τον ρωτούσαν αν είναι έτοιμος ν' ανοίξει διμερείς συνομιλίες με την Ουάσινγκτον για την αποκλιμάκωση της έντασης.

Από την πλευρά του, το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο ΝΗΚ επικαλέστηκε τον επικεφαλής της ιρανικής διπλωματίας που χαρακτήρισε «αυτοκτονική ενέργεια» τις πιέσεις που ασκούνται από τις ΗΠΑ επί της Τεχεράνης.

Ο Ζαρίφ απέρριψε επίσης τις δηλώσεις του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με τις οποίες το Ιράν θα θελήσει σύντομα να συζητήσει.

«Δεν ξέρω γιατί ο πρόεδρος Τραμπ είναι σίγουρος, αφού αυτό είναι τελείως ψευδές» σχολίασε ο ιρανός υπουργός, οι δηλώσεις του οποίου δημοσιεύτηκαν στα ιαπωνικά από το δίκτυο ΝΗΚ.

Νωρίτερα, ο Ζαρίφ είχε κατηγορήσει τις ΗΠΑ για την «απαράδεκτη» κλιμάκωση της έντασης που προκαλούν σε βάρος της Τεχεράνης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης