Γερμανία: «Φαν» της Μέρκελ καθήλωσε κατά λάθος το αεροσκάφος της

Γερμανία: «Φαν» της Μέρκελ καθήλωσε κατά λάθος το αεροσκάφος της

Η Γερμανίδα καγκελάριος αναγκάστηκε να επιστρέψει με ελικόπτερο από το Ντόρτμουντ στο Βερολίνο

merke
Μεγάλη ταλαιπωρία προκάλεσε στην Γερμανίδα καγκελάριο άθελά της μια φαν της, η οποία καθήλωσε κατά λάθος το αεροσκάφος της στο Ντόρτμουντ, εξαναγκάζοντας την Ανγκελα Μέρκελ να αλλάξει τα σχέδιά της και να επιστρέψει με ελικόπτερο στο Βερολίνο.

Σύμφωνα με το Der Spiegel, η υπερενθουσιώδης γυναίκα είναι (ή τουλάχιστον ήταν μέχρι πρόσφατα) εργαζόμενη του αεροδρομίου του Ντόρτμουντ.

Ενώ οδηγούσε το βαν της φεύγοντας από το αεροδρόμιο, είδε το κυβερνητικό αεροσκάφος της Μέρκελ και σταμάτησε για να το βγάλει μια φωτογραφία.

Πάνω στη βιασύνη της όμως, ξέχασε να βάλει χειρόφρενο και το όχημα άρχισε να «τσουλά» προς την μύτη του Global 5000 jet, με την οποία τελικά και συγκρούστηκε.



Η Γερμανίδα καγκελάριος αναγκάστηκε να επιστρέψει με ελικόπτερο στο Βερολίνο, ενώ το αεροσκάφος παρέμεινε στο Ντόρτμουντ, ώστε να μπορέσει να εκτιμηθεί η ζημιά. Η Γερμανική Αεροπορία επιβεβαίωσε σε ανάρτησή της ότι η Μέρκελ επέστρεψε στο Βερολίνο τη Δευτέρα με ελικόπτερο, αναφέροντας απλά ότι το αεροσκάφος της υπέστη ζημιά από κάποιο όχημα.

Το συμβάν προσθέτει εναν ακόμα «πονοκέφαλο» στην Γερμανική Αεροπορία, που τους τελευταίους μήνες αντιμετωπίζει συνεχώς δυσλειτουργίες στα παλιά κυβερνητικά αεροσκάφη, με αποτέλεσμα η Άνγκελα Μέρκελ και άλλα μέλη της κυβέρνησης να καθυστερούν στις διεθνείς υποχρεώσεις τους.

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Μέρκελ έχασε την έναρξη της συνόδου G20 στην Αργεντινή, όταν το αεροσκάφος της χρειάστηκε να εκτελέσει αναγκαστική προσγείωση λίγη ώρα μετά την απογείωσή του από το Βερολίνο, λόγω βλάβης στο σύστημα επικοινωνίας. Τελικά η Μέρκελ είχε ταξιδέψει στη σύνοδο με εμπορικό αεροσκάφος.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης