Βρυξέλλες: Αύριο το debate των υποψηφίων για την προεδρία της Κομισιόν

Βρυξέλλες: Αύριο το debate των υποψηφίων για την προεδρία της Κομισιόν

Οι υποψήφιοι θα επικεντρωθούν σε θέματα όπως η απασχόληση, η μετανάστευση, η ασφάλεια, ο λαϊκισμός, η κλιματική αλλαγή και ο παγκόσμιος ρόλος της ΕΕ

komision0
Tα ξίφη τους διασταυρώνουν αύριο το βράδυ στις Βρυξέλλες σ΄ένα και μοναδικό debate οι υποψήφιοι για την «Προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής - Ευρωπαϊκές Εκλογές 2019».

Είναι η μοναδική τηλεμαχία στην οποία θα συμμετάσχουν όλοι οι κορυφαίοι υποψήφιοι που θα διεκδικήσουν την Προεδρία της Κομισιόν, όπως διευκρινίσει σε ανακοίνωσή του το Ευρωκοινοβούλιο. Το debate θα διεξαχθεί στην αίθουσα ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου στις Βρυξέλλες.

Οι υποψήφιοι θα επικεντρωθούν σε θέματα όπως η απασχόληση, η μετανάστευση, η ασφάλεια, ο λαϊκισμός, η κλιματική αλλαγή και ο παγκόσμιος ρόλος της ΕΕ.

Στο αυριανό debate θα συμμετέχουν τέσσερις άνδρες και δύο γυναίκες: ο Ισπανός Νίκο Κιου, από την Ευρωπαϊκή Αριστερά (EL), η Γερμανίδα Σκα Κέλερ από το Ευρωπαϊκό Πράσινο Κόμμα (EGP), ο Τσέχος Γιαν Ζαχραντίλ, από τη Συμμαχία των Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών στην Ευρώπη (ACRE), η Δανή Μάργκρετ Βεστάγκερ, από τη Συμμαχία των Φιλελεύθερων και Δημοκρατών για την Ευρώπη (ALDE), ο Γερμανός Μάνφρεντ Βέμπερ από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (EPP) και ο Ολλανδός Φρανς Τίμερμαν, από το Κόμμα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών (PES).

Σύμφωνα με τη Eurovision, που είναι υπεύθυνη για τη διοργάνωση και επιμέλεια του δημοσίου διαλόγου, η αυριανή τηλεμαχία θα διεξαχθεί στις 21.22.30 τοπική ώρα (20μ.μ.- 21.30 ώρα Ελλάδος) θα έχει τρεις κυρίους άξονες:

«Η Ευρώπη μου: τι σημαίνει για μένα;», «Περιβάλλον» και «Οι αξίες μας και ο κόσμος».

Κλείσιμο
Τρεις δημοσιογράφοι, οι οποίοι επιλέχθηκαν από την Eurovision, η Emilie Tran Nguyen (από τη γαλλικό τηλεόραση France Télévisions) και ο Markus Preiss (του γερμανικού δικτύου ARD , θα συντονίσουν τη συζήτηση, ενώ η Annastiina Heikkilä, (από το φινλανδικό δίκτυο YLE ), θα τροφοδοτεί τον διάλογο με την οπτική των social media.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης