Συνεργάτης του Πάπα έδωσε ξανά ρεύμα σε κατάληψη αστέγων και ο Σαλβίνι του ζητά €300.000

Συνεργάτης του Πάπα έδωσε ξανά ρεύμα σε κατάληψη αστέγων και ο Σαλβίνι του ζητά €300.000

Αν οι άνθρωποι από το Βατικανό θέλουν να πληρώνουν τους λογαριασμούς όλων όσοι βρίσκονται σε δυσκολία, τότε θα τους δώσουμε ένα τραπεζικό λογαριασμό» είπε ο Σαλβίνι για τις ενέργειες του καρδινάλιου Κόνραντ Κραγιέφσκι

papas-salv
Σε πολιτικό θέμα έχει εξελιχθεή η απόφαση ενός εκ των στενότερων συνεργατών του Πάπα Φραγκίσκου να αποκαταστήσει, το Σάββατο, την ηλεκτροδότηση σε κρατικό κτήριο στη Ρώμη που τελούσε υπό κατάληψη από περίπου 400 άστεγους.

Ο καρδινάλιος Κόνραντ Κραγιέφσκι, μάλιστα, έσπασε αυτοπροσώπως τη σφραγίδα που είχε τοποθετηθεί για τη διακοπή του ρεύματος κατεβαίνοντας σε μια τρύπα.

Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Ματτέο Σαλβίνι ζητά πλέον από τον καρδινάλιο τα χρήματα όχι μόνο για το ρεύμα που έχει καταναλωθεί από το Σάββατο αλλά και για τους απλήρωτους λογαριασμούς που οδήγησαν τις ιταλικές αρχές να διακόψουν την ηλεκτροδότηση, με το συνολικό ποσό να υπολογίζεται σε περισσότερα από 300.000 ευρώ.

«Τώρα που έχει συνδεθεί εκ νέου το ρεύμα, θα πληρώσω, δεν υπάρχει πρόβλημα. Στην πραγματικότητα θα πληρώσω και τους δικούς του λογαριασμούς» δήλωσε ο Πολωνικής καταγωγής καρδινάλιος στην Corriere della Sera.

«Εγώ δεν θέλω η υπόθεση αυτή να γίνει πολιτικό ζήτημα. Είμαι ο υπεύθυνος των φιλανθρωπιών του Βατικανού (almoner) και ανησυχώ για τους φτωχούς, αυτές τις οικογένειες και τα παιδιά.. επιτέλους έχουν φως και ζεστό νερό» συμπλήρωσε ο Κραγιέφσκι.

Από την πλευρά του ο Σαλβίνι επέμεινε στο αίτημά του υποστηρίζοντας ότι η αποστολή του είναι να διασφαλίζει ότι οι κανόνες θα γίνονται σεβαστοί.

Κλείσιμο
«Το να στηρίζει κανείς τις παράνομες συμπεριφορές δεν αποτελεί καλό παράδειγμα. Υπάρχουν αρκετοί Ιταλοί και παράνομοι μετανάστες που πληρώνουν τους λογαριασμούς τους ακόμα κι αν περάνε δύσκολα. Αν οι άνθρωποι από το Βατικανό θέλουν να πληρώνουν τους λογαριασμούς όλων όσοι βρίσκονται σε δυσκολία, τότε θα τους δώσουμε ένα τραπεζικό λογαριασμό» είπε ο Σαλβίνι.

Ο Κραγιέφσκι έγινε καρδινάλιος το 2018 και το γιόρτασε τότε δειπνώντας με 280 άπορους. Το 2016 είχε στηρίξει τους άστεγους μετά το σεισμό στο Αματρίτσε ενώ πρόσφατα είχε επισκεφθεί και τη Λέσβο για να παραδώσει χρήματα σε οργανώσεις που βοηθούν τους πρόσφυγες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης