Πρώην πρόεδρος της Γεωργίας το «γύρισε» στο Airbnb

Πρώην πρόεδρος της Γεωργίας το «γύρισε» στο Airbnb

Αφού αποχώρησε  από την πολιτική, ο 49χρονος Γκιόργκι Μαργκβελασβίλι, καθώς και η οικογένειά του ζουν στην επαρχιακή πόλη του Ντουσέτι, όπου έχει αρχίσει να εκμισθώνει  εξοχικό σπίτι 

giorgi-margv
Οι πρώην πρόεδροι συχνά ασχολούνται με το επικερδές παγκόσμιο κύκλωμα των διαλέξεων, συμμετέχουν σε διοικητικά συμβούλια μεγάλων εταιριών ή ιδρύουν τα δικά τους ιδρύματα. Ο χαμηλών τόνων πρώην Πρόεδρος της Γεωργίας ακολουθεί έναν διαφορετικό δρόμο: εξελίσσεται σε έναν επιχειρηματία του Airbnb.

Μετά από πέντε χρόνια θητείας, ο Γκιόργκι Μαργκβελασβίλι, ο τέταρτος πρόεδρος της πρώην Σοβιετικής Γεωργίας, έχει επίσης επιστρέψει στην προηγούμενη ζωή τους ως καθηγητής πολιτικής επιστήμης.

Αφού αποχώρησε στο τέλος του προηγούμενου χρόνου από την πολιτική αρένα, ο 49χρονος πρώην πρόεδρος, καθώς και η οικογένειά του ζουν στην επαρχιακή πόλη του Ντουσέτι, 60 χιλιόμετρα βορειο-δυτικά της πρωτεύουσας Τιφλίδας , όπου έχει αρχίσει να εκμισθώνει ένα εξοχικό σπίτι κοντά στην κατοικία του προκειμένου να συμπληρώσει το εισόδημά του.

«Είναι μια συναισθηματικά πλούσια εμπειρία», είπε ο Μαργκβελασβίλι σε συνέντευξή του στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters. «(Οι καλεσμένοι) σχολιάζουν το πόσο τους αρέσει ή ότι νομίζουν πως έφτιαξα κάτι καλά ή ότι απολαμβάνουν τη θέα… είναι πολύ συναρπαστικό για εμένα προσωπικά».

Ο Μαργκβελασβίλι, ο οποίος δεν λαμβάνει κρατική σύνταξη, έχει επίσης στραφεί στην ξυλουργική, κατασκευάζοντας έπιπλα κι άλλα αντικείμενα, μερικά από τα οποία χρησιμοποιεί για να επιπλώσει το ακίνητο που ενοικιάζει και το οποίο βρίσκεται σε ένα ήσυχο εξοχικό τοπίο.

Ο πρώην πολιτικός ξεκίνησε να ενοικιάζει το εξοχικό σε τουρίστες πριν από περίπου δύο μήνες. Από τότε, περισσότερα από 20 άτομα έχουν διαμείνει στο ακίνητο που διαθέτει ένα υπνοδωμάτιο.

Κλείσιμο
Είπε ότι μερικοί επισκέπτες, κυρίως Γεωργιανοί, ξέρουν ότι υπήρξε ο πρόεδρος της χώρας, ενώ άλλοι, όπως τουρίστες από άλλες πρώην σοβιετικές δημοκρατίες ή ευρωπαϊκές χώρες, εκπλήσσονται όταν το ανακαλύπτουν.

Η ζωή του αυτή απέχει πολύ από την προηγούμενη, όταν ήταν ένας φιλοδυτικός μη κομματικός πολιτικός, του οποίου οι προεδρικές εξουσίες ήταν περιορισμένες και ο οποίος συχνά αντιμετώπιζε εντάσεις στις σχέσεις του τόσο με το κυβερνών κόμμα όσο και με την αντιπολίτευση.

Εκείνος, η γυναίκα του και τα δυο μικρά τους παιδιά, κατοικούν σε ένα ταπεινό διώροφο σπίτι κοντά στο ακίνητο που ενοικιάζει. Το σπίτι του είναι επίσης επιπλωμένο με πολλά αντικείμενα που έχει κατασκευάσει ο ίδιος και είναι διακοσμημένο με πίνακες της Μάκα Τσιτσούα, της γυναίκας του.

«Η αποχώρησή μου από την πολιτική… είναι επίσης ένας τρόπος για να δημιουργήσω ένα παράδειγμα που να δείχνει ότι υπάρχει ζωή μετά την πολιτική», ανέφερε ο ίδιος.

Περπατώντας στην αυλή, απ' όπου μπορεί να απολαμβάνει κανείς εντυπωσιακή θέα της γύρω περιοχής, ανέφερε πως σκέφτεται να προσθέσει μια επιχείρηση ιππασίας και ένα αποστακτήριο τζιν στο μικρό του ακίνητο.

Ερωτηθείς εάν του λείπει η προηγούμενη δουλειά του ως προέδρου, ήταν κατηγορηματικός: «Καθόλου».

«Ήταν πέντε έντονα χρόνια», είπε. «Τώρα, απλά απολαμβάνω τον εύκολο και ήσυχο τρόπο της ζωής εδώ».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης