Βίντεο: Ο διάλογος του Ερντογάν με Τούρκο καστανά και το... «δολοφονικό» βλέμμα του «σουλτάνου»!

Βίντεο: Ο διάλογος του Ερντογάν με Τούρκο καστανά και το... «δολοφονικό» βλέμμα του «σουλτάνου»!

Ο πλανόδιος πωλητής αρχικά φοβήθηκε να αποκαλύψει στον Τούρκο πρόεδρο την τιμή της πραμάτειας του και προσπάθησε να τον κεράσει, αλλά ο Ερντογάν δεν σήκωνε κουβέντα

kastana
Ένα «άβολο» και κάπως αστείο (τουλάχιστον για τον εξωτερικό παρατηρητή) στιγμιότυπο σημειώθηκε εχθές κατά την βόλτα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη, ενόψει των επικείμενων εκλογών.

Ο Τούρκος πρόεδρος, θέλοντας προφανώς να δείξει ότι είναι κοντά στον λαό, περπάτησε για ώρα στην Οδό του Πέραν, ενώ ανέβηκε και στο παραδοσιακό τραμ. Στη συνέχεια, πιθανόν επειδή η επαφή με τον κόσμο του είχε ανοίξει την όρεξη, ο Ερντογάν σταμάτησε σε έναν πλανόδιο καστανά, για να αγοράσει κάτι να φάει.

Αφού αγόρασε πέντε σακουλάκια με κάστανα, ο Τούρκος πρόεδρος ρώτησε, όπως ήταν αναμενόμενο, πόσα χρωστά. «Τίποτα δεν χρωστάτε πρόεδρε» ήταν η απάντηση του καστανά. Ο Ερντογάν ωστόσο δεν σήκωνε κουβέντα. «Τι λες τώρα, δεν γίνεται! Μου έδωσες πέντε σακουλάκια κάστανα και θα μου πεις την κανονική τους τιμή», είπε ο Τούρκος ηγέτης με το χαρακτηριστικό επιτακτικό του ύφος.

Τι να κάνει κι ο καστανάς, είδε κι απόειδε κι αποφάσισε να απαντήσει: «Εγώ σας έδωσα 700 γραμμάρια και κάνουν 70 λίρες», είπε στον Ερντογάν, ο οποίος έδειχνε μάλλον να εκπλήσσεται δυσάρεστα από την τιμή. «Πόσο πουλάς το κιλό;» ρώτησε τον πλανόδιο πωλητή ο Ερντογάν, για να λάβει την απάντηση «100 λίρες», ενώ στη συνέχεια τον... ξαναρώτησε για την τιμή σαν να μην πίστευε στα αφτιά του. Τελικά, ο «σουλτάνος» έβγαλε χρήματα να πληρώσει, αφού πρώτα έριξε ένα... «δολοφονικό» βλέμμα στον πωλητή. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Μανώλη Κωστίδη, η τιμή των καστάνων έχει αυξηθεί περίπου 80% μέσα στον τελευταίο χρόνο. Αν και οι 100 λίρες τον κιλό μάλλον ήταν «ειδική τιμή» για τον πρόεδρο, δεν παύει να είναι υψηλή, κάτι που πιθανόν προκάλεσε αυτήν την παράξενη αντίδραση από τον Ερντογάν.

Δείτε το βίντεο με το στιγμιότυπο

kastana tourkias
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης