Τζούλιαν Ασάνζ: Στο προσκήνιο εκ νέου η κατηγορία για βιασμό στη Σουηδία

Τζούλιαν Ασάνζ: Στο προσκήνιο εκ νέου η κατηγορία για βιασμό στη Σουηδία

Η αναπληρώτρια γενική εισαγγελέας ανακοινώνει σήμερα την απόφασή της - Το αίτημα κατέθεσε η γυναίκα που κατηγορεί τον Αυστραλό ιδρυτή των wikileaks - Τι θα συμβεί με το αίτημα έκδοσης από τις ΗΠΑ

ASSANGE
Η -επί της ουσίας- παράδοσή του στις αρχές από την πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο, άνοιξε τον Ασκό του Αιόλου για τον Τζούλιαν Ασάνζ, ο οποίος βρίσκεται αντιμέτωπος με μία ολόκληρη λίστα από κατηγορίες και δικαστήρια, έχοντας ήδη δεχθεί την πρώτη ποινή των 50 εβδομάδων.

Ο ιδρυτής των wikileaks, που αποκάλυψε μία σειρά από μυστικές συνδιαλλαγές διαφόρων τύπου, αναμένεται σήμερα να ενημερωθεί για το αν οι σουηδικές αρχές θα επαναφέρουν τη δίωξη για βιασμό που είχε ασκηθεί πριν ο ίδιος καταφύγει στην πρεσβεία του Ισημερινού στην πρωτεύουσα της Βρετανίας, πριν από επτά χρόνια. Η αναπληρώτρια γενική εισαγγελέας της Σουηδίας, Eva-Marie Persson, θα ανακοινώσει σήμερα την απόφασή της, για το αν θα επανέλθει η υπόθεση στο δικαστήριο, μετά το «πάγωμά» της πριν από δύο χρόνια, καθώς ο Τζούλιαν Ασάνζ είχε καταφύγει στην πρεσβεία του Ισημερινού.

Η υπόθεση επανέρχεται στο προσκήνιο μετά από αίτημα της γυναίκας που είχε κατηγορήσει τον Ασάνζ για βιασμό.

Αν η αναπληρώτρια γενική εισαγγελέας αποφασίσει να κινήσει εκ νέου τις διαδικασίες κατά του Ασάνζ, βάσει του σουηδικού δικαίου, η έρευνα θα πρέπει να ολοκληρωθεί έως το 2020.

Ένα ακόμη θέμα που θα προκύψει, ανάλογα με τη σημερινή απόφαση της εισαγγελίας, θα είναι ποιο από τα εντάλματα εναντίον του Ασάνζ θα υπερισχύσει. Το αίτημα έκδοσης των ΗΠΑ ή της Σουηδίας;

Ο γεννημένος στην Αυστραλία ιδρυτής των wikileaks, κατηγορείται από τις αμερικανικές αρχές για ηλεκτρονική συνομωσία με σκοπό την αποκάλυψη αμερικανικών απόρρητων υποθέσεων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης