Ισραήλ: Το Ιράν πιθανόν να μας επιτεθεί αν κλιμακωθεί η ένταση με τις ΗΠΑ

Ισραήλ: Το Ιράν πιθανόν να μας επιτεθεί αν κλιμακωθεί η ένταση με τις ΗΠΑ

Σε μια σπάνια δήλωση ο ισραηλινός υπουργός Ενέργειας Γιούβαλ Στάινιτς είπε ότι στον Κόλπο αυξάνεται η ένταση

israel-iran
΄Ενας υπουργός της ισραηλινής κυβέρνησης προειδοποίησε σήμερα για το ενδεχόμενο ιρανικών επιθέσεων στο Ισραήλ αν κλιμακωθεί η σύγκρουση ανάμεσα στην Τεχεράνη και την Ουάσινγκτον.

Οι ΗΠΑ έχουν εντείνει την οικονομική και στρατιωτική πίεση προς το Ιράν με τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να καλεί την Πέμπτη την ιρανική ηγεσία να τον διαβεβαιώσει για την εγκατάλειψη του πυρηνικού προγράμματος της χώρας και να απειλεί ότι δεν αποκλείεται μια ένοπλη αντιπαράθεση.

Η κυβέρνηση του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, η οποία υποστηρίζει την σκληρή στάση του Τραμπ ενάντια στον μεγαλύτερο εχθρό της, εμφανίζεται επιφυλακτική ως προς την κλιμακούμενη ένταση.

Σε μια σπάνια δήλωση ο ισραηλινός υπουργός Ενέργειας Γιούβαλ Στάινιτς είπε ότι στον Κόλπο "αυξάνεται η ένταση".

"Αν υπάρξει έκρηξη ανάμεσα στο Ιράν και στις ΗΠΑ, ανάμεσα στο Ιράν και στους γείτονές του, δεν αποκλείω ότι θα ενεργοποιήσουν την Χεζμπολάχ και τον Ισλαμικό Τζιχάντ από την Γάζα ή ακόμη ότι θα επιχειρήσουν να εξαπολύσουν πυραύλους από το Ιράν προς το Κράτος του Ισραήλ", είπε στο ισραηλινό τηλεοπτικό δίκτυο Ynet TV ο Στάινιτς, ο οποίος είναι μέλος του υπουργικού συμβουλίου ασφαλείας του Ισραήλ.

Η Χεζμπολάχ και ο Ισλαμικός Τζιχάντ είναι ένοπλες οργανώσεις που χρηματοδοτούνται από το Ιράν και δρουν στα σύνορα του Ισραήλ--η πρώτη είναι ενεργή στη Συρία και στον Λίβανο και η δεύτερη στα παλαιστινιακά εδάφη.

Κλείσιμο
Ο ισραηλινός στρατός αρνήθηκε να σχολιάσει ερωτηθείς αν κάνει προετοιμασίες ενάντια σε πιθανές απειλές που συνδέονται με την κόντρα Ιράν-ΗΠΑ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης