ΗΠΑ: Αποζημίωση $20 εκατ. για τον θάνατο Αυστραλής από πυρά αστυνομικού

ΗΠΑ: Αποζημίωση $20 εκατ. για τον θάνατο Αυστραλής από πυρά αστυνομικού

Η πόλη της Μινεάπολης θα πληρώσει 20 εκατ. δολάρια στην οικογένεια της Αυστραλής που σκοτώθηκε από πυρά αστυνομικού το 2017 – «Δεν πρόκειται για νίκη κανενός, αλλά για έναν τρόπο να προχωρήσει μπροστά η πόλη» είπε ο δήμαρχος

19797002
Στην καταβολή αποζημίωσης 20 εκατομμυρίων δολαρίων στην οικογένεια μιας Αυστραλής που σκοτώθηκε από πυρά αστυνομικού το 2017 κατέληξε ο εξωδικαστικός συμβιβασμός με τις αρχές της Μινεάπολις.

«Δεν πρόκειται για νίκη κανενός, αλλά μάλλον για έναν τρόπο να μπορέσει να προχωρήσει μπροστά η πόλη», σχολίασε ο δήμαρχος της Μινεάπολης Τζέικομπ Φρέι. Η οικογένεια του θύματος ανακοίνωσε από την πλευρά της ότι θα δωρίσει 2 εκατομμύρια δολάρια σε μια οργάνωση που μάχεται κατά της βίας από τα πυροβόλα όπλα.

Όλα ξεκίνησαν όταν η 40χρονη τότε Τζάστιν Ντέιμοντ είχε καλέσει την αστυνομία το βράδυ της 15ης Ιουλίου 2017 για να καταγγείλει ένα περιστατικό σεξουαλικής επίθεσης έξω από το σπίτι της. Όταν πλησίασε το περιπολικό που έφτασε στο σημείο ο Νουρ την πυροβόλησε μέσα από το όχημα, σκοτώνοντάς την.

Ο 33χρονος Μοχάμεντ Νουρ κρίθηκε ένοχος την Τρίτη από σώμα ενόρκων. Όπως υποστήριξε, βρισκόταν σε άμυνα. Οι ένορκοι τον έκριναν ένοχο για ανθρωποκτονία εξ αμελείας, αλλά όχι από πρόθεση. Η ποινή του αναμένεται να ανακοινωθεί στις 7 Ιουνίου.

Ο εισαγγελέας ανακοίνωσε ότι αυτή είναι η πρώτη φορά που αστυνομικός στη Μινεάπολη κρίνεται ένοχος για φόνο.

Μια σειρά φόνων Αφροαμερικανών από λευκούς αστυνομικούς στις ΗΠΑ έχει προκαλέσει πολλές κινητοποιήσεις και διαδηλώσεις τα τελευταία χρόνια. Στην περίπτωση αυτή όμως πρόκειται για μία λευκή γυναίκα, θύμα ενός μαύρου αστυνομικού, Σομαλού μετανάστη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης