Αγκυρα: Οι δύο Τούρκοι που συνελήφθησαν στη Λιβύη δεν είναι κατάσκοποι

Αγκυρα: Οι δύο Τούρκοι που συνελήφθησαν στη Λιβύη δεν είναι κατάσκοποι

Η Τουρκία διαψεύδει ότι δύο υπήκοοί της που έχουν συλληφθεί από τις δυνάμεις του στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ είναι κατάσκοποι

Libya
Δύο τούρκοι εργαζόμενοι στην εστίαση στη Λιβύη συνελήφθησαν και τελούν υπό κράτηση από τις δυνάμεις του στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ, παρότι οι τουρκικές αρχές διαψεύδουν κατηγορηματικά πως είναι κατάσκοποι, έγραψε χθες Τετάρτη η τουρκική εφημερίδα Habertürk.

Κατά το δημοσίευμα, οι Βολκάν Αλτινόκ και Μεμέτ Ντεμίρ, που εργάζονταν σε εστιατόριο σε νότιο προάστιο της Τρίπολης, μετήχθησαν τη 12η Απριλίου σε φυλακή κοντά στη Βεγγάζη. Η Χαμπερτούρκ αναφέρει πως σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης προσκείμενα στις δυνάμεις του Χάφταρ, οι δύο Τούρκοι είναι ύποποι για κατασκοπεία, όμως η τουρκική κυβέρνηση διαψεύδει τον ισχυρισμό κάνοντας λόγο για «παραληρηματικές κατηγορίες» που διατυπώθηκαν σε «ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης».

Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας απέφυγε να σχολιάσει την υπόθεση.

Ο αυτοανακηρυγμένος Λιβυκός Εθνικός Στρατός του στρατάρχη Χάφταρ εξαπέλυσε την 4η Απριλίου επίθεση στην Τρίπολη. Ωστόσο δεν καταφέρνει να διαπεράσει τις αμυντικές θέσεις στα νότια προάστια της πρωτεύουσας, παρά τις σφοδρές μάχες.

Η έφοδος των δυνάμεων του Χάφταρ έριξε στα βράχια τις προσπάθειες του ΟΗΕ να κλειστεί ειρηνευτική συμφωνία ανάμεσα στις βασικές αντίπαλες παρατάξεις που διεκδικούν την εξουσία στη Λιβύη μετά την πτώση του καθεστώτος του Μουάμαρ Καντάφι, με την εξέγερση που υποστηρίχθηκε από το NATO το 2011.

Η κυβέρνηση της Τουρκίας συγκαταλέγεται στους υποστηρικτές της διεθνώς αναγνωρισμένης Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ), που εδρεύει στην Τρίπολη, στη δυτική Λιβύη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης