Τερέζα Μέι: Πιο κοντά από ποτέ η συμφωνία με τους Εργατικούς για το Brexit

Τερέζα Μέι: Πιο κοντά από ποτέ η συμφωνία με τους Εργατικούς για το Brexit

«Υπάρχουν διαφορές σε θέματα, αλλά σε μερικά από τα βασικά σημεία - ειδικά για την συμφωνία αποχώρησης - υπάρχει κοινό έδαφος», ανέφερε η πρωθυπουργός της Βρετανίας

21026464
Οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην κυβέρνηση και στο κόμμα των Εργατικών για την εξεύρεση συναίνεσης στο Brexit βρίσκονται πιο κοντά σε ό,τι αφορά την τελωνειακή ένωση, από ότι μπορεί κανείς να συνειδητοποιήσει, ανέφερε η πρωθυπουργός, Τερέζα Μέι, στη διάρκεια της παρουσίασης στοιχείων στην Επιτροπή Συνδέσμου του κοινοβουλίου σχετικά με την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ.

Στην Επιτροπή, η οποία αποτελείται από τους προέδρους όλων των κοινοβουλευτικών επιτροπών, η πρωθυπουργός δέχθηκε για περισσότερο από μία ώρα ερωτήσεις σχετικά με την πορεία του Brexit. Σχετικά με τις συνομιλίες με την αντιπολίτευση είπε ότι η κυβέρνηση θέλει τελωνειακές διευθετήσεις για την μελλοντική σχέση, όπως και οι Εργατικοί θέλουν την τελωνειακή ένωση, και εξέφρασε την ελπίδα οι συνομιλίες να καταλήξουν σε συμφωνία.

«Είχαμε εποικοδομητικές και ουσιαστικές συνομιλίες που συνεχίζονται. Υπάρχουν διαφορές σε θέματα, αλλά σε μερικά από τα βασικά σημεία - ειδικά για την συμφωνία αποχώρησης - υπάρχει κοινό έδαφος. Συζητάμε τι είναι αυτό που και οι δύο θέλουμε σχετικά. Νομίζω ότι υπάρχει μεγαλύτερη ομοιότητα για μερικά από τα οφέλη της τελωνειακής ένωσης που έχουμε ήδη αναγνωρίσει» είπε και πρόσθεσε ότι η πολιτική διακήρυξη που έχει συμφωνηθεί με την ΕΕ επιτρέπει ένα φάσμα αποτελεσμάτων για την τελωνειακή σχέση στις μελλοντικές εμπορικές συνομιλίες.

Σε ερώτηση που δέχτηκε για τις καθυστερήσεις στα σύνορα και κατά πόσο θα μπορούσαν να μειωθούν με την χρήση νέων τεχνολογιών, η Τερέζα Μέι, δήλωσε ότι είναι μία ευκαιρία για την Βρετανία να εισάγει νέους τρόπους για την αντιμετώπιση τέτοιων ζητημάτων, οι οποίες να είναι παγκοσμίως πρωτοποριακές.

Επίσης, υπονόησε ότι είναι πιθανό να υπάρξει παράταση στην μεταβατική περίοδο του Brexit, και πέρα από τον Δεκέμβριο του 2020, εάν απαιτηθεί χρόνος για την ολοκλήρωση της εμπορικής συμφωνίας Βρετανίας - ΕΕ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης