Ο Ντόναλντ Τραμπ ξεπέρασε το αδιανόητο όριο των 10.000 ψευδών δηλώσεων

Ο Ντόναλντ Τραμπ ξεπέρασε το αδιανόητο όριο των 10.000 ψευδών δηλώσεων

Ένα αδιανόητο όριο κατάφερε να σπάσει ο Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια των 800 ημερών του στην εξουσία – Ξεπέρασε τις 10.000 ψευδείς ή παραπλανητικές ειδήσεις 

21037506
«10.000 ψευδείς ισχυρισμοί: Η επίθεση του Τραμπ στην αλήθεια φτάνει σε ένα αδιανόητο ορόσημο», είναι ο τίτλος κειμένου της εφημερίδας Washington Post, που ανακοίνωσε ότι μετά από 800 ημέρες στην εξουσία, ο Αμερικανός πρόεδρος μόλις πέρασε το όριο των 10.000 «ψευδών ή παραπλανητικών» δηλώσεων.

Την καταμέτρηση είχε αναλάβει η ομάδα «Fact Checker» της εφημερίδας. Αρχικά, το έργο της ομάδας αφορούσε τις 100 πρώτες ημέρες του δισεκατομμυριούχου στο τιμόνι της χώρας του, όμως συνεχίστηκε και πέραν αυτών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, το 22% των ψευδών ή παραπλανητικών τοποθετήσεών του διατυπώθηκε κατά τη διάρκεια των συγκεντρώσεων του Ντόναλντ Τραμπ «Make America Great Again».

Αξιοσημείωτο είναι το εύρημα ότι ο Ντόναλντ Τραμπ έχει την τάση να επαναλαμβάνει αμέτρητες φορές την ίδια εσφαλμένη φράση.

Από την πλευρά του, ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος χαρακτηρίζει τακτικά τους δημοσιογράφους Fake News και «εχθρούς του λαού», προσφάτως εξήγησε τι πιστεύει για το fact-checking:

«Οι αυτοαποκαλούμενοι fact-checkers είναι μεταξύ των πλέον ανέντιμων ανθρώπων στους κόλπους των ΜΜΕ».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης