«Το δημοψήφισμα για το Brexit ήταν κακή ιδέα» λέει τώρα η πλειοψηφία των Βρετανών

«Το δημοψήφισμα για το Brexit ήταν κακή ιδέα» λέει τώρα η πλειοψηφία των Βρετανών

Νέα δημοσκόπηση δείχνει ότι το 55% των ψηφοφόρων θεωρούν ότι η κυβέρνηση δεν έπρεπε ποτέ να διεξάγει δημοψήφισμα για το Brexit – Για τις ευρωεκλογές, το ευρωσκεπτικιστικό κόμμα του Φάρατζ και οι Εργατικοί διεκδικούν την πρωτιά

brexit
«Κακή ιδέα» θεωρεί το δημοψήφισμα η πλειοψηφία των Βρετανών ψηφοφόρων, σύμφωνα με δημοσκόπηση που διεξήχθη για τον Observer. Την ίδια ώρα, η ίδια δημοσκόπηση δείχνει ότι θα διεξαχθεί μάχη για την πρώτη θέση των ευρωεκλογών, καθώς το ευρωσκεπτικιστικό Κόμμα του Brexit του Νάιτζελ Φάρατζ και οι Εργατικοί του Τζέρεμι Κόρμπιν κερδίζουν ένα 28% της ψήφου.

Ειδικότερα, το 55% των Βρετανών ψηφοφόρων με δικαίωμα ψήφου, θεωρούν πλέον ότι η κυβέρνησή τους δεν θα έπρεπε ποτέ να διεξάγει δημοψήφισμα για τη συμμετοχή στην ΕΕ. «Κακή ιδέα» χαρακτηρίζει το δημοψήφισμα το 49% των Συντηρητικών ψηφοφόρων -έναντι 43% που θεωρούν ότι άξιζε τον κόπο-. Παράλληλα, το 72% των Εργατικών θεωρούν ότι ουδέποτε έπρεπε να γίνει δημοψήφισμα, έναντι 18% που θεωρούν ότι ήταν σωστή ενέργεια.

Καλές επιδόσεις για τον Νάιτζελ Φάρατζ

Η δημοσκόπηση δείχνει καλές επιδόσεις για το νέο ευρωσκεπτικιστικό Κόμμα του Brexit του Νάιτζελ Φάρατζ. Σε ενδεχόμενο εθνικών εκλογών, το κόμμα κερδίζει 17%, και βρίσκεται πίσω από τους Εργατικούς, που κερδίζουν 33% και τους Συντηρητικούς, που παίρνουν 26%.

Διαφορετική είναι η εκτίμηση για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών. Μάχη για την πρώτη θέση δίνει το Κόμμα του Brexit του Φάρατζ και το Εργατικό Κόμμα του Κόρμπιν, που κερδίζουν 28%. Μόλις 14% φαίνεται ότι παίρνουν οι Συντηρητικοί.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης