Το κίνημα #MeToo «ενοχοποιεί» ακόμα και τη... χειραψία στους εργασιακούς χώρους!

Το κίνημα #MeToo «ενοχοποιεί» ακόμα και τη... χειραψία στους εργασιακούς χώρους!

Πόσο ένοχο μπορεί να είναι ένα σφίξιμο του χεριού;

handshake
Ακόμη και η χειραψία ενοχοποιείται στον εργασιακό χώρο, όπως υποστηρίζουν ειδικοί σε συμβουλευτικές εταιρείες.

Η χειραψία θα μπορούσε να απαγορευτεί στα γραφεία, προκειμένου να αποφευχθούν τα δαπανηρά δικαστικά έξοδα που απαιτούνται για όσους πέφτουν θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Τhe Sun», η Κέιτ Πάλμερ, αναπληρώτρια διευθύντρια συμβουλευτικών υπηρεσιών στην εταιρεία Ανθρώπινου Δυναμικού «Peninsula», οι εργοδότες θα μπορούσαν να απαγορεύσουν κάθε μορφή σωματικής επαφής για να αποφευχθεί η σύγχυση σχετικά με τις προθέσεις που κρύβονται πίσω από αυτή την κίνηση.

Η ίδια εξηγεί ότι το κίνημα κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης #MeToo έχει αναγκάσει τους εργοδότες να σκεφτούν την εφαρμογή πιο αυστηρών κανόνων στους εργασιακούς χώρους.

«Ορισμένοι εργοδότες προσανατολίζονται στην απαγόρευση οποιασδήποτε σωματικής επαφής των εργαζομένων», λέει χαρακτηριστικά.

Την ίδια ώρα, τρεις στους τέσσερις Βρετανούς επιθυμούν την απαγόρευση οποιασδήποτε σωματικής επαφής στο χώρο εργασίας, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα σε δείγμα δύο χιλιάδων ενηλίκων που διεξήχθη από την εταιρεία «Totaljobs».

Κλείσιμο
Για την Κέιτ Πάλμερ, το χέρι στην πλάτη ενός εργαζόμενου ή μια αγκαλιά όταν είναι αναστατωμένος, μπορεί να είναι κάτι «πολύ προσωπικό» και οι εργαζόμενοι θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί σε τέτοιου είδους επαφές.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης