Νέα ταξιδιωτική οδηγία του Φόρειν Όφις: Καλεί τους Βρετανούς να μην ταξιδέψουν στη Σρι Λάνκα

Νέα ταξιδιωτική οδηγία του Φόρειν Όφις: Καλεί τους Βρετανούς να μην ταξιδέψουν στη Σρι Λάνκα

Οι τρομοκράτες είναι πολύ πιθανόν να εξαπολύουν αδιάκριτες επιθέσεις ακόμα και σε τοποθεσίες που επισκέπτονται ξένοι ανέφερε το Φόρειν Όφις

foreignoffice
H Βρετανία προειδοποιεί ότι τρομοκράτες είναι πιθανόν να επιχειρήσουν να εξαπολύσουν νέες επιθέσεις στην Σρι Λάνκα και προειδοποίησε τους υπηκόους της να αποφύγουν να ταξιδέψουν στην χώρα εκτός και αν είναι απολύτως απαραίτητο.

Το Φόρειν Όφις ανέφερε ότι μελλοντικές επιθέσεις μπορεί να αδιάκριτες, συμπεριλαμβανομένων και τοποθεσιών που επισκέπτονται ξένοι.

«Σε συνέχεια των φρικιαστικών επιθέσεων της Κυριακής του Πάσχα και της εν εξελίξει επιχείρησης ασφαλείας της Σρι Λάνκα…αποφάσισα να ενημερώσω την ταξιδιωτική οδηγία για τους Βρετανούς υπηκόους να μην ταξιδεύουν στην Σρι Λάνκα εκτός και κρίνεται απαραίτητο», δήλωσε ο Βρετανός ΥΠΕΞ Τζέρεμι Χαντ.

«Θα συνεχίσουμε να εξετάζουμε στενά και διαρκώς αυτή την απόφαση».

Όπως υπογραμμίζει η νέα ταξιδιωτική οδηγία: «Οι τρομοκράτες είναι πολύ πιθανόν να εξαπολύουν επιθέσεις στην Σρι Λάνκα».

Τα περισσότερα από τα θύματα των πολύνεκρων επιθέσεων της Κυριακής είναι υπήκοοι της Σρι Λάνκα, με τουλάχιστον 38 αλλοπαδούς να συμπεριλαμβάνονται στους νεκρούς, πολλοί εκ των οποίων ήταν τουρίστες που βρίσκονταν στα ξενοδοχεία τους όταν επιτέθηκαν οι βομβιστές. Ανάμεσά τους, και οκτώ Βρετανοί.

Κλείσιμο
Το Φόρειν Όφις συμβούλεψε όποιους Βρετανούς βρεθούν στη Σρι Λάνκα να ακολουθούν τις συμβουλές των τοπικών αρχών ασφαλείας, να κρατούν χαμηλό προφίλ, να αποφεύγουν πολυσύχναστα δημόσια μέρη και να αποφεύγουν να ταξιδεύουν κατά την διάρκεια απαγορεύσεων κυκλοφορίας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης