Ρωσία για Βενεζουέλα: Οι ΗΠΑ ετοιμάζονται για στρατιωτική επέμβαση

Ρωσία για Βενεζουέλα: Οι ΗΠΑ ετοιμάζονται για στρατιωτική επέμβαση

Ο επικεφαλής της ρωσικής αντικατασκοπείας μίλησε για «σαφείς ενδείξεις» ενός σχεδίου που «θα δούμε αν θα εκτελεστεί» για την πτώση του Μαδούρο

russia_venezuela
Σαφείς ενδείξεις ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής προετοιμάζονται για στρατιωτική επέμβαση στη Βενεζουέλα, με αφορμή την κοινωνική αναταραχή που επικρατεί στη χώρα της Λατινικής Αμερικής από τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης στο πρόσωπο του προέδρου Νικολάς Μαδούρο, φέρονται να έχουν οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες, όπως αποκάλυψε ο επικεφαλής της ρωσικής αντικατασκοπείας, Σεργκέι Ναρίσκιν.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η Μόσχα έχει καταγράψει κινήσεις προετοιμασίας των αμερικανικών δυνάμεων στην περιοχή, ενώ πράκτορες ετοιμάζουν το έδαφος και στο εσωτερικό της Βενεζουέλας, προκειμένου να «πέσει» ο Μαδούρο και να τοποθετηθεί στη θέση του πρόσωπο που θα έχει εγκριθεί από την Ουάσιγκτον. «Υπάρχουν όλα εκείνα τα σημάδια, αλλά θα δούμε με την πάροδο του χρόνου εάν αυτό το σχέδιο θα εκτελεστεί», ανέφερε ο επικεφαλής των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών.

Inteligencia rusa: "Hay signos de preparación de una operación militar de EE.UU. contra Venezuela"


«Ο ίδιος Λευκός Οίκος επιμένει ότι ο κίνδυνος της ανεξέλεγκτης μετανάστευσης, θα κοστίσει πολλά εκατομμύρια για την ενίσχυση των συνόρων με το Μεξικό και την ίδια στιγμή στη Βενεζουέλα τροφοδοτεί τη φωτιά μιας νέας εμφύλιας διαμάχης, προκαλώντας άλλη μία ανθρωπιστική καταστροφή», πρόσθεσε ο Σεργκέι Ναρίσκιν. Ο ίδιος τόνισε ότι οι δυτικές χώρες και ιδιαίτερα οι ΗΠΑ, εκμεταλλεύονται τη Βενεζουέλα στα πρότυπα της Λιβύης και της Συρίας.

Στις πληροφορίες της ρωσικής αντικατασκοπείας αναφέρθηκε εμμέσως πλην σαφώς και η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, λέγοντας ότι «αυξάνεται η πιθανότητα μίας στρατιωτικής επέμβασης των ΗΠΑ στη Βενεζουέλα, παρόλο που η συντριπτική πλειοψηφία των χωρών του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ αντιτίθεται στη συγκεκριμένη προοπτική».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης