Τουρκία: Συνελήφθησαν 13 τζιχαντιστές σε πέντε πόλεις

turkey_specialforces

Μεγάλη επιχείρηση των τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας με έδρα την επαρχία της Σμύρνης - Ένας ακόμα τζιχαντιστής παραδόθηκε στα ανατολικά σύνορα

Μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη σύλληψη ατόμων που εμπλέκονται ή συνεργάζοντας με διεθνείς τρομοκρατικές οργανώσεις και συγκεκριμένα το Ισλαμικό Κράτος, πραγματοποίησαν την Παρασκευή οι τουρκικές αρχές ασφαλείας. Η επιχείρηση διεξήχθη σε πέντε πόλεις και είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψη 13 ατόμων, τα οποία κατηγορούνται ότι είναι μέλη του ISIS, από τη Συρία και το Ιράκ.

Η επιχείρηση των τουρκικών αρχών ασφαλείας είχε ως έδρα την επαρχία της Σμύρνης, ωστόσο δεν ανακοινώθηκαν τα ονόματα των πόλεων που έγιναν οι συλλήψεις, «για λόγους στρατηγικής», όπως εξήγησε ο εκπρόσωπος των τουρκικών δυνάμεων.

Νωρίτερα, είχε παραδοθεί στα ανατολικά σύνορα ένα μέλος του ISIS.

Οι παραπάνω εξελίξεις επιβεβαιώνουν τις πληροφορίες και τις εκτιμήσεις των μυστικών υπηρεσιών, οι οποίες έχουν προειδοποιήσει για το ενδεχόμενο τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους, να επιχειρήσουν να περάσουν στην Ευρώπη, μέσω Τουρκίας.

Στην Τουρκία, πάνω από 300 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τρομοκρατικές επιθέσεις, ενώ οι τουρκικές αρχές έχουν αναπτύξει ένα εκτεταμένο δίκτυο πληροφοριών και παρακολούθησης, προκειμένου να προλάβουν τις επόμενες ενέργειες.

Best of Network

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

skripal

Η ταμπλόιντ "Μοσκόφσκι Κομσομόλετς" ανάρτησε στον ιστότοπό της το ηχητικό διάρκειας 30 δευτερολέπτων, διαβεβαιώνοντας ότι το άφησε ο Σκριπάλ στην ανιψιά του Βικτόρια που ζει μόνιμα στη Ρωσία