Ιταλία: Τα Πέντε Αστέρια καταγγέλλουν ότι η Λέγκα απειλεί να ρίξει την κυβέρνηση

Ιταλία: Τα Πέντε Αστέρια καταγγέλλουν ότι η Λέγκα απειλεί να ρίξει την κυβέρνηση

Κλυδωνισμοί στην Ιταλική κυβέρνηση μετά από σκάνδαλο διαφθοράς που εμπλέκεται συνεργάτης του Σαλβίνι – Κόντρα ανάμεσα στους κυβερνητικούς εταίρους, ενόψει και των ευρωεκλογών

20711304
Ενδοκυβερνητική κρίση έχει προκληθεί στην Ιταλία, καθώς οι σχέσεις των δύο κυβερνητικών εταίρων, του Κινήματος Πέντε Αστεριών, έχουν επιδεινωθεί ραγδαία, τόσο μετά από σκάνδαλο διαφθοράς που εμπλέκεται στενός συνεργάτης του Ματέο Σαλβίνι, όσο και ενόψει των ευρωεκλογών, που κάθε κόμμα επιχειρεί να αποκομίσει όσο δυνατόν περισσότερα πολιτικά οφέλη.

Τα Πέντε Αστέρια κατηγορούν τη Λέγκα ότι απειλεί να ρίξει την ιταλική κυβέρνηση μετά το σκάνδαλο διαφθοράς, όπου εμπλέκεται ο Αρμάντο Σίρι, υφυπουργός μεταφορών και οικονομικός σύμβουλος του Σαλβίνι.

Ο Σαλβίνι αντέδρασε άμεσα και απέρριψε τις κατηγορίες, όμως το κλίμα ανάμεσα στα δύο κόμματα είναι πλέον εκρηκτικό.

Ο Σίρι τέθηκε υπό επίσημη έρευνα καθώς φέρεται να δωροδοκήθηκε προκειμένου να προωθήσει τα συμφέροντα εταιριών ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες. Όμως, μετά τις πληροφορίες για τη δικαστική έρευνα εις βάρος του, ο υπουργός Μεταφορών Ντανίλο Τονινέλι, που είναι μέλος των Πέντε Αστέρων, τον απάλλαξε από όλες τις αρμοδιότητές του μέχρι νεωτέρας.

Η μονομερής ενέργεια εξόργισε τη Λέγκα και οδήγησε σε έντονες αλληλοκατηγορίες μεταξύ των δύο εταίρων.

Ντι Μάιο κατά Σαλβίνι

«... Ακόμη και σήμερα η Λέγκα απειλεί να ρίξει την κυβέρνηση... Είμαι πράγματι συγκλονισμένος», έγραψε ο ηγέτης των Πέντε Αστέρων Λουίτζι Ντι Μάιο στο Facebook, κατηγορώντας τον κυβερνητικό σύμμαχό του για ανευθυνότητα.

Κλείσιμο
Σε σχόλια που έμοιαζαν βέβαιο να πυροδοτήσουν περαιτέρω εντάσεις, ο Ντι Μάιο είπε πως το κόμμα του είχε δει στο παρελθόν τον Σίρι να προσπαθεί να εισαγάγει μέτρα που ήταν «κάπως αμφιλεγόμενα».

«Τα θυμόμαστε. Όταν μας ήρθαν στο γραφείο έμοιαζαν περίεργα και τα σταματήσαμε... Χωρίς εμάς, ποιος ξέρει τι θα είχε συμβεί», έγραψε ο Ντι Μάιο χωρίς να επεκταθεί.

Ο Σίρι δεν έκανε κάποιο άμεσο σχόλιο, αλλά ο Σαλβίνι απάντησε με μια σύντομη δήλωση. «Η Λέγκα θέλει να κυβερνά καλά και για πολύ καιρό προς το συμφέρον των Ιταλών. Οι σκέψεις για μια κυβερνητική κρίση μπορούν να βρεθούν μόνο στο κεφάλι του Ντι Μάιο», είπε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης