ΗΠΑ: Ο Τραμπ πίστευε ότι η έρευνα του Μάλερ θα σήμαινε «το τέλος της προεδρίας του»

ΗΠΑ: Ο Τραμπ πίστευε ότι η έρευνα του Μάλερ θα σήμαινε «το τέλος της προεδρίας του»

«Ω Θεέ μου, αυτό είναι φριχτό - Είναι το τέλος της προεδρίας μου - Την έχω άσχημα» είχε πει ο Αμερικανός πρόεδρος όταν ο Σέσιονς τον ενημέρωσε για τον διορισμό του Μάλερ

105778579-1551902059431rtx6py6d_530x298
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ πίστευε ότι ο διορισμός ενός ειδικού εισαγγελέα που θα αναλάμβανε την ομοσπονδιακή έρευνα για τη ρωσική ανάμιξη στις εκλογές του 2016 θα σήμαινε "το τέλος της προεδρίας του", σύμφωνα με την έκθεση του Ρόμπερτ Μάλερ.

Όταν ο τότε υπουργός Δικαιοσύνης Τζεφ Σέσιονς ενημέρωσε τον Τραμπ για τον διορισμό του Μάλερ, τον Μάιο του 2017, ο πρόεδρος έγειρε πίσω στην καρέκλα του και είπε: "Ω Θεέ μου. Αυτό είναι φριχτό. Είναι το τέλος της προεδρίας μου. Την έχω άσχημα".

Στη συνέχεια, ο Τραμπ ρώτησε τον Σέσιονς, τον οποίο επέκρινε για μήνες επειδή είχε αυτοεξαιρεθεί από την έρευνα: "Πώς το επέτρεψες να γίνει αυτό, Τζεφ" και σχολίασε ότι ο υπουργός τον απογοήτευσε.

Ο Σέσιονς, ο οποίος παραιτήθηκε τελικά τον περασμένο Νοέμβριο, θυμάται ότι ο Τραμπ του είπε: "Υποτίθεται ότι θα με προστάτευες" ή κάτι παρόμοιο.

"Όλοι λένε ότι αν εμπλακεί ένας από αυτούς τους ανεξάρτητους ερευνητές, καταστρέφεται η προεδρία σου. Θα χρειαστούν χρόνια και χρόνια και δεν θα είμαι σε θέση να κάνω τίποτα. Είναι το χειρότερο πράγμα που μου συνέβη ποτέ", φέρεται εξάλλου να είπε ο Ταρμπ, σύμφωνα με την έκθεση.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης