Notre Dame: «Κλειδί» για τα αίτια της πυρκαγιάς οι εικόνες από κάμερα στο βόρειο κωδωνοστάσιο

Notre Dame: «Κλειδί» για τα αίτια της πυρκαγιάς οι εικόνες από κάμερα στο βόρειο κωδωνοστάσιο

Το οπτικό υλικό, που βρίσκεται στα χέρια των ερευνητών, δείχνουν πως ο πρώτος καπνός βγαίνει από τη βάση του βέλους - Στον Μακρόν 300 πυροσβέστες και αστυνομικοί που συνέδραμαν στην επιχείρηση κατάσβεσης - Αγρυπνία στην Sacre Coeur της Μονμάρτης

20996789
Σημαντικές πληροφορίες για τα αίτια της πυρκαγιάς που κατέστρεψε μέρος της Παναγίας των Παρισίων ενδέχεται να περιέχουν εικόνες από την κάμερα που είχε τοποθετηθεί στο βόρειο κωδωνοστάσιο.

Η εταιρεία Europe Echafaudage ήταν μία από τις πέντε εταιρείες που είχαν αναλάβει το έργο της αποκατάστασης του ύψους 90 μέτρων βέλους της Νοτρ-Νταμ το οποίο κατέρρευσε κατά την πυρκαγιά.

Το οπτικό υλικό, που βρίσκεται στα χέρια των ερευνητών, δείχνουν πως ο πρώτος καπνός βγαίνει από τη βάση του βέλους, δήλωσε στο Ρόιτερ ο Μαρκ Εσκεναζί, εκπρόσωπος της Europe Echafaudage.

«Φωτογραφίες τραβιούνταν κάθε δέκα λεπτά αρχίζοντας από τις 2 μ.μ. της Δευτέρας», δήλωσε ο Εσκεναζί. «Καπνός φαίνεται στις εικόνες αυτές. Ξεκινάει στη νότια πλευρά», δήλωσε.

Η καταστροφική πυρκαγιά σ' ένα από τα δημοφιλέστερα μνημεία της Γαλλίας προκάλεσε μεγάλη λύπη στη χώρα.

Notre Dame Cathedral: before and after the devastating fire


Στο Ελιζέ οι 300 πυροσβέστες και αστυνομικοί που συμμετείχαν στην κατάσβεση 

Ο πρόεδρος Μακρόν υποδέχθηκε σήμερα στην προεδρία τους 300 πυροσβέστες και αστυνομικούς που κατέσβεσαν την πυρκαγιά στον εμβληματικό ναό του Παρισιού.

«Υπήρξατε το τέλειο παράδειγμα αυτού που οφείλουμε να είμαστε», δήλωσε ο Μακρόν απευθυνόμενος σ' αυτούς.

Κλείσιμο
Μια τελετή για να τιμηθούν «αυτοί και αυτές που συνέβαλαν στη σωτηρία» της Παναγίας των Παρισίων θα πραγματοποιηθεί γύρω στις 17:00 (ώρα Ελλάδας) μπροστά στο Δημαρχείο του Παρισιού, σε απόσταση λίγων εκατοντάδων μέτρων από τον ναό.
21000722

Αγρυπνία στην Sacre Coeur της Μονμάρτης

Επίσης αγρυπνία οργανώθηκε για απόψε, Μεγάλη Πέμπτη των Καθολικών, στη βασιλική της Σακρ-Κερ (Ιερά Καρδία) της Μονμάρτης, η οποία θα παραμείνει ανοικτή όλη τη νύκτα.

Εξάλλου από διπλωματική πηγή έγινε σήμερα γνωστό πως ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν-Ιβ Λεντριάν θα διορίσει έναν πρεσβευτή αρμόδιο για τη διεθνή πτυχή της ανοικοδόμησης της Νοτρ-Νταμ.

Η θέση αυτή θα ανατεθεί στον Στανισλάς ντε Λαμπουλέ, 72 ετών, πρώην διευθυντή Πολιτικών Υποθέσεων στο γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών (2002-2006) και πρώην πρεσβευτή της Γαλλίας στη Ρωσία (2006-2008) και στη συνέχεια στο Βατικανό (2008-2011), διευκρινίσθηκε από την ίδια πηγή.

«Θα συνοδεύει τους μεγάλους ξένους δωρητές στο διάβημά τους», θα εξασφαλίσει έναν σύνδεσμό ανάμεσα στο γαλλικό κράτος και τους διεθνούς οργανισμούς όπως η UNESCO και «θα κινητοποιήσει ευρωπαϊκές εμπειρογνωμοσύνες που μπορεί να χρειαστούν», πρόσθεσε η πηγή.

20996823


20999702
20999772
20991402
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης