Notre Dame: Ο αρχιεπίσκοπος των Παρισίων έμεινε χωρίς καθεδρικό ναό

Notre Dame: Ο αρχιεπίσκοπος των Παρισίων έμεινε χωρίς καθεδρικό ναό

Η καταστροφική πυρκαγιά στην Παναγία των Παρισίων «έδιωξε» τον αρχιεπίσκοπο Μισέλ Οπετί από την έδρα του – Οι τελετές της Μεγάλης Εβδομάδας θα πραγματοποιούνται στην εκκλησία του Αγίου Σουλπικίου

20994458
Σε κάθε επισκοπή, ο καθεδρικός ναός είναι το σύμβολο της ενότητας. Από την καταστροφική πυρκαγιά στο καθεδρικό ναό της Notre Dame, ο αρχιεπίσκοπος των Παρισίων έμεινε χωρίς έδρα...

Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει η γαλλική εφημερίδα «Liberation», o Μισέλ Οπετί είναι ο αρχιεπίσκοπος χωρίς καθεδρικό ναό.Ύστερα από το μοιραίο βράδυ της 15ης Απριλίου, ο Οπετί έχασε την έδρα του.

«Η πίστη δεν σχετίζεται με τις πέτρες», έσπευσε να επισημάνει ο επίσκοπος Τιμπό Βερνί παρηγορώντας τον αρχιεπίσκοπο των Παρισίων.

Ωστόσο, τίθεται το ερώτημα. Κάθε μέρα, στον καθεδρικό ναό της Παναγίας των Παρισίων πραγματοποιούνταν τέσσερις λειτουργίες.

Για τους καθολικούς, ο καθεδρικός ναός είναι η εκκλησία της μητρόπολης, εκεί όπου συγκεντρώνονται ιερείς και πιστοί.

Προς το παρόν, η Αρχιεπισκοπή των Παρισίων δεν έχει προβεί σε ανακοινώση για το τι θα γίνει μετά την πυρκαγιά που κατέστρεψε την Notre Dame.

Κλείσιμο
Όπως αναφέρει η Καρίν Νταλ, διευθύντρια Επικοινωνίας της Αρχιεπισκοπής των Παρισίων, οι τελετές της Μεγάλης Εβδομάδας που τιμούν τον θάνατο και την ανάσταση του Χριστού, την πιο σημαντική λειτουργική στιγμή του Χριστιανισμού, θα πραγματοποιούνται στην εκκλησία του Αγίου Σουλπικίου.

Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες εκκλησίες της πρωτεύουσας, η οποία κινδύνευσε κι αυτή να καεί τον προηγούμενο μήνα.

Ο Άγιος Σουλπίκιος χρονολογείται από τον 19ο αιώνα. Εκεί παντρεύτηκε ο Βίκτωρ Ουγκώ την Aντέλ Φουσέ το 1822.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης