Παναγία των Παρισίων: Ο ιερέας – ήρωας που έσωσε το Ακάνθινο Στεφάνι του Ιησού

Παναγία των Παρισίων: Ο ιερέας – ήρωας που έσωσε το Ακάνθινο Στεφάνι του Ιησού

Ο Ζαν Μαρκ Φουρνιέ ήταν εκ των πρωταγωνιστών και στην εθνική τραγωδία του Μπατακλάν, το Νοέμβριο του 2015

crown-of-thorns_main01
Ο ατρόμητος ιερέας Ζαν-Μαρκ Φουρνιέ ρίσκαρε τη ζωή του και τα έβαλε κυριολεκτικά με τις τεράστιες φλόγες που με λύσσα κατάπιναν την Παναγία των Παρισίων και έσωσε το Ακάνθινο Στεφάνι του Ιησού αλλά και άλλους ανεκτίμητους θησαυρούς.

Ο πατέρας Φουρνιέ, αποτέλεσε μέρος της «ανθρώπινης αλυσίδας» που σχημάτισαν οι άνδρες των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης και με αυτοθυσία και αυταπάρνηση έσωσαν από την πύρινη λαίλαπα τους θησαυρούς που βρίσκονταν μέσα στην Παναγία των Παρισίων, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η εφημερίδα Sun.
crown01

H ιστορία του Ακάνθινου Στεφανιού

Οι εκατομμύρια επισκέπτες που πηγαίνουν στη Notre Dame δεν έχουν επαφή με το στεφάνι, όμως, πρόκειται για ένα μοναδικό κειμήλιο. Έχει πάνω του περίπου 70 αγκάθια, περιβάλλεται από ένα χρυσό νήμα και βρίσκεται σε μια κρυστάλλινη λειψανοθήκη. Το ακάνθινο στεφάνι εκτίθεται μόνο τις Παρασκευές και κατά τη διάρκεια της Σαρακοστής, αλλά και τη Μεγάλη Παρασκευή.

Η δήμαρχος του Παρισιού, Άν Ινταλγκό ανέβασε μία φωτογραφία στο Twitter και είπε ότι αστυνομικοί και διασώστες σχημάτισαν «ανθρώπινη αλυσίδα» για να σώσουν τα έργα τέχνης και τα θρησκευτικά κειμήλια, μεταξύ των οποίων το Ακάνθινο Στεφάνι και ο χιτώνας του Αγίου Λουδοβίκου.

Ποιος είναι ο ιερέας Φουρνιέ

Κλείσιμο
Ο πατέρας Φουρνιέ είναι απόλυτος ήρωας», είπε ένα μέλος των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης και συνέχισε: «Δεν έδειξε κανέναν φόβο καθότι αναζήτησε τα κειμήλια μέσα στον καθεδρικό ναό και βγήκε αφότου βεβαιώθηκε ότι σώθηκαν. Ασχολείται καθημερινά με τη ζωή και το θάνατο και δεν δείχνει κανένα φόβο».

O Ετιέν Λορεϊγιέρ, συντάκτης του καθολικού τηλεοπτικού δικτύου KTO της Γαλλίας, δήλωσε ότι ο Φουρνιέ «πήγε μαζί με τους πυροσβέστες στην εκκλησία για να σώσει το στέμμα από αγκάθι και το ευλογημένο εξαπτέρυγο».
zan01

Πρωταγωνιστής και στην τραγωδία του Μπατακλάν

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο ιερέας βοηθάει καθοριστικά τον λαό του Παρισιού κατά τη διάρκεια μιας εθνικής τραγωδίας. Ο ίδιος είχε βρεθεί στο θέατρο Μπατακλάν, στις 13 Νοεμβρίου 2015, όταν τρομοκράτες του ισλαμικού κράτους δολοφόνησαν 89 άτομα κατά τη διάρκεια συναυλίας, χρησιμοποιώντας όπλα και εκρηκτικά.

Ο ιερέας προσευχόταν για τους νεκρούς και παρηγορούσε εκείνους που τραυματίστηκαν ή είχαν χάσει τους αγαπημένους τους. «Έδωσα συλλογική παρηγοριά, όπως με έχει εξουσιοδοτήσει η Καθολική Εκκλησία», δήλωσε ο Φουρνιέ εκείνη την εποχή.

Ο πατέρας Φουρνιέ, ηλικίας περίπου 50 ετών, ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του ως καθολικός ιερέας στη Γερμανία και στη συνέχεια μετακόμισε στο διαμέρισμα Σαρτ της Γαλλίας.

Εντάχθηκε στην επισκοπή των Ενόπλων Δυνάμεων το 2004, προσφέροντας επτά χρόνια εργασίας με το στρατό σε όλο τον κόσμο. Στο Αφγανιστάν επιβίωσε από μια ενέδρα στην οποία σκοτώθηκαν 10 στρατιώτες.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης